GRAĐEVINA u drugom kvartalu "SKOČILA" 28 odsto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  GRAĐEVINA u drugom kvartalu “SKOČILA” 28 odsto

  Vrednost građevinskih radova u Srbiji u drugom kvartalu ove godine porasla je u odnosu na isti period prošle godine 28,1 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama taj rast iznosio 18,1 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

  Posmatrano prema vrsti građevina, vrednost izvedenih radova na zgradama povećana je za 9,6 odsto, a na ostalim građevinama za 22,9 odsto u stalnim cenama, navedeno je u saopštenju.

  U drugom kvartalu ove godine vrednost građevinskih radova u stalnim cenama najviše je povećana u Šumadiji i zapadnoj Srbiji 71,3 odsto, zatim u Beogradu 25,7 odsto i Vojvodini jedan odsto, a smanjena u južnoj i istočnoj Srbiji – 8,7 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine.

  Od ukupne vrednosti građevinskih radova, na teritoriji Srbije izvedeno je 96,8 odsto, dok je preostalih 3,2 odsto izvedeno na gradilištima u inostranstvu.

  Vrednost izvedenih radova izvođača iz Srbije u drugom kvartalu ove godine, za radove koji su izvođeni i na teritoriji Srbije i inostranstva, porasla je za 25,8 odsto u odnosu na drugi kvartal 2020. godine, u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama taj rast iznosio 15,9 odsto.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE