Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Građanski preokret: Fabrici vode milion EUR za NEISPRAVNU vodu

  Zrenjaninski JKP Vodovod i kanalizacija prebacio je 112 miliona dinara fabrici vode za „isporučenu prečišćenu vodu“, iako ova fabrika u privatnom vlasništvu nije poštovala obavezne standarde za ispravnost vode, kažu u Građanskom preokretu.

  Kako preciziraju, fabrika vode ni u jednom trenutku tokom 2020. godine nije isporučivala vodu u skladu s Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti.

  „Osim s kvalitetom vode, u dva navrata od po nekoliko meseci dok je vodosnabdevanje išlo preko tog postrojenja bilo je problema i s kvantitetom, odnosno količinom isporučene vode, jer je nije bilo dovoljno za rubne delove grada i više spratove. Fabrika vode ni u ovom trenutku ne radi jer je oštećena u nedavnoj eksploziji“, navode u ovoj građanskoj inicijativi.

  Grupa građana smatra da je gradska vlast Zrenjanina odlukom o prenosu novca, donetom na sednici Skupštine grada u petak, „potvrdila i nastavila svoju dugogodišnju politiku protiv interesa građana, a u korist privatnih investitora, koja u slučaju vodosnabdevanja ugrožava zdravlje i bezbednost svih stanovnika, a ima i svoje očigledne kriminalne dimenzije“.

  „Građanski preokret poziva tužilaštvo da postupi po krivičnim prijavama koje su podnete protiv čelnika Grada Zrenjanina i takozvanih investitora u fabriku vode kako bi se ujdurma s tim postrojenjem konačno završila“, zaključuju u inicijativi.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE