Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ekološki protest

  Građani blokirali Gazelu i auto-put na NBG, u Novom Sadu hapšenja (FOTO/VIDEO)

  Blokada mostova i puteva širom Srbije počela je danas u dva sata posle podne, a mediji javljaju da je u Novom Sadu došlo sukoba i hapšenja. Na Novom Beogradu blokiran je auto-put.

  Policijska blokada sačekala je aktiviste ispred PS Savski venac u Beogradu, nadomak Gazele. Bilo je nadgurivanja aktivista s policijom, bilo je i verbalnog sukoba. Nekoliko građana je došlo u sukob s policijom, ali reporter N1 navodi da ne može da kaže da li je bilo prekomerne upotrebe sile. To je trajalo desetak, 15 minuta.

  Građani Novog Sada blokirali su most Duga u tom gradu, a u jednom trenutku došlo je do sukoba policije sa aktivistima

  Prilikom dolaska aktivista do mosta, nije bilo pripadnika policije da ih zaustavi, u više džipova su pojavili tek kad su oni došli na most. Onda su stvorena dva kordona, jedan je prišao  demonstrantima iz pravca Petrovaradina. Jedna blokada je napravljena u centru grada, jedna na ovom na mostu u Novom Sadu, prenosi N1.

  Situacija je napeta, tu je Žandarmerija.

  Građani viču „Izdaja, izdaja“, skandiraju protiv predsednika države Aleksandra Vučića, uzvikuju „Srbija nije na prodaju“.

  Blokiran auto-put na Novom Beogradu

  Inicijativa “Kreni promeni” najavila je da će danas blokirati beogradski most “Gazela”, a iz Inicijativa su saopštili da će građani blokirati Varadinsku dugu, a u Kragujevcu prelaz kod Balkana. Kako je ranije najvaljeno, blokiranje glavnih saobraćajnica u glavnom gradu i drugim gradovima u Srbiji je inicirano usvajanjem spornih Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji. Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u međuvremenu je saopštilo da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova.

  Kako prenose mediji, plan organizatora blokade puteva bio je da se blokiraju “Gazela, Mostarska petlja, Pančevački i Pupinov most, ali i brojne druge saobraćajnice širom Srbije”.

  Nešto posle 13 časova, Savi Manojloviću iz Inicijative “Kreni promeni” uručeno rešenje o zabrani skupa, prenos portal Nova.rs.

  Policajac ga je upozorio i poručio da je policija tu da sprovodi zakon. On je rekao da je svestan posledica i istorija ce sudeti o njegovim odlukama.

  Blokada mostova I puteva širom Srbije počela je danas u dva sata posle podne, a mediji javljaju da je u Novom Sadu došlo sukoba i hapšenja. Na Novom Beogradu blokiran je auto-put.

  Policija je, prenosi mediji, raspoređena na nekoliko lokacija u gradu, a viđena su i vozila pripadnika Žandarmerije.

  Kako prenosi N1, policijska blokada ih je sačekala ispred PS “Savski venac”. Bilo je nagurivanja aktivista s policijom i verbalnog sukoba.

  Aktivisti kažu da će pokušati da nađu drugi put, navodeći da ne odustaju od svog cilja, i okrenuli su se na drugu stranu. Policija u civilu je prethodno prišla Aleksandru Jovanoviću Ćuti, ekološkom aktivisti, saopštila mu da ne mogu dalje da prođu.

  Novi policijski kordon formiran je ispred GO Savski venac, tako da su građani ponovo blokirani. Oni skandiraju policiji da treba da ih “bude sramota”. Kako prenosi portal Nova.rs, jedan građanin je “gađao policiju flašom” i “pogodio je policajca u štit”.

  Mediji prenose da je deonica auto-puta na Novom Beogradu kod Sava centra blokirana.

  Takođe, građani u koloni koji su se kretali Višegradskom ulicom stigli u i u Kneza Miloša, koja je takođe blokirana.

  I Sarajevsku ulicu blokirala je policija, dok je most Gazela još prohodan za saobraćaj. Iznad Gazele, kako prenose mediji, primećen je i helikopter koji je nadletao građane koji protestuju.

  Protestuje se i u Novom Sadu, gde je prema pojedinim navodom došlo do incidenata između građana i policije.

  PROTEST zbog Zakona o eksproprijaciji: Evo šta će sve biti BLOKIRANO

  Izvor: N1/Mediji

  Foto: Beta/Amir Hamzagić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE