Grad se "obnovio" Škodama, ali gde su?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grad se “obnovio” Škodama, ali gde su?

  Peti je mesec otkako je Gradska uprava Niša na spornom tenderu kupila tri Škode kao kapitalnu investiciju, a niko ne govori ko ih koristi i u koje svrhe, dok zaposleni u upravi kažu da vozila uopšte i ne viđaju, pišu Južne.

  Lusksuzna Škoda Superb i dve nešto jeftinije Fabije, kupljene su od Auto Čačka juna 2018. godine. Ta kola koje su Nišlije platile 43.000 evra su od tada “tabu” tema o kojoj se zvanično ne govori, a među onima koji ćute je i gradonačelnik Niša, koji koristi službena kola stara 12 godina.

  Umesto odgovora na novinarsko pitanje, ko i u koje svrhe koristi tri Škode, Bulatović je prebacio “loptu” na načelnika načelnika Gradske uprave. Pitajte onog ko je kupio to. Pitajte načelnika Uprave – rekao je Bulatović.

  Međutim, prvi čovek Uprave Janić, mesecima ne odgovara na pozive, poruke i mejlove novinarima, pa ni na pitanje ko je za volanom službenih Škoda, uz izgovor da je “na sastanku”. Pored toga, u Gradskoj upravi odbijaju da dostave i putne naloge za ova vozila, ignorišući zvanični zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

  Izvori koji su zaposleni u Gradskoj upravi, kažu da ne znaju gde su Škode. Ne viđam ih ni u Gradskoj upravi, ni u Kabinetu. Kao da uopšte nisu tu. Nema ih nigde, navodi izvor Južnih vesti.

  Na tenderu vrednom 43.000 evra, Gradska uprava Niš je obnovila vozni park Kao jedini ponuđač na tenderu, javio se Auto Čačak, a Gradska uprava postala je deo “kluba” javnih ustanova i institucija koje su na “štelovanim” javnim nabavkama kupovale Škode upravo od ove firme.

  Inače, Škode su kupljene kao kapitalni projekat, iako prema Zakonu o budžetskom sistemu, da bi neka kupovina mogla da se podvede pod to, predmet nabavke mora da bude od javnog interesa.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE