Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  grad

  Šta fali milijarderu koji već IMA SVE? Možda još samo – NJEGOV GRAD

  Milijarder Ilon Mask planira da izgradi sopstveni grad u američkoj državi Teksas, sudeći po pisanju američkih medija.

  Ugledni list „Wall Street Journal“ je objavio da će planirani grad u okrugu Bastrop biti izgrađen na zemljištu pored objekata kompanija Boring Company i SpaceX-a koji su u izgradnji.

  Navodno, zemljište na kojem će biti grad kupovale su komapnije koje su povezane sa Ilonom Masom, a cilj je, kako se navodi, da se napravi grad u kojem će njegovi zaposleni moći da žive i da rade, ali da plaćaju cene rente jeftinije nego što je to situacija na tržištu.

  Za ovu nameru subjekti su kupili najmanje 3.500 hektara zemljišta u blizini Ostina i u procesu su rada na uključivanju grada pod nazivom „Snailbrook“, što je očigledno referenca na maskotu Maskove firme za izradu tunela, „Boring Company“, navodi WSJ

  U izveštaju se navode okružni akti i druge zemljišne evidencije, kao i mejlovi od grada i okruga, interna komunikacija kompanije, evidencija o državnim dozvolama i razgovori s vlasnicima zemljišta i gradskim i županijskim zvaničnicima.

  grad

  Ilon Mask, bogati (Beta/AP)

  Koliko je stanovnika potrebno da bi se napravio grad?

  Pozivajući se na osobe upoznate s projektom, „Wall Street Journal“ navodi da će to omogućiti vlasniku Tvitera da uspostavi propise u vlastitoj opštini i ubrza svoje planove.

  Izvori su naveli da Musk želi da zaposleni u njegovim kompanijama Boring, Tesla i SpaceX mogu da žive u svojim domovima uz stanarinu manju od tržišne.

  „Prema zakonu Teksasa, gradu je potreban najmanje 201 stanovnik pre podnošenja zahtjeva za inkorporaciju, a zatim i odobrenje okružnog sudije“, navodi se u izveštaju.

  Iz okruga Bastrop naveli su da nisu primili Maskov zahtev.

  Formiranje novog grada koji bi pripadao Masku, a za koga je poznato da se sukobljava sa državnim organima (oko poreza), moglo bi da jasno stavi do znanja ko vodi glavu reč u ovoj državi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE