Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Goncić predsednik Nadzornog odbora za izbornu kampanju

  Za predsednika Nadzornog odbora za izbornu kampanju izabran je Svetislav Goncić, rekao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

  Dačić je kao predsednik Skupštine Srbije u dosadašnjem sazivu prisustvovao konstitutivnoj sednici Nadzornog odbora budući da članove tog organa predlaže parlament.

  „Ovo je poslednja faza konstituisanja svih organa koji treba da prate izbore, odnosno da obavljaju tu kontrolnu funkciju. Ovo je organ koji je predviđen zakonom“, rekao je Dačić.

  On je objasnio da se Nadzorni odbor za izbornu kampanju bavi opštim nadzorom nad postupanjem svih učesnika u izbornom procesu, ne samo medija nego i svih drugih segmenata izbornog procesa.

  „On ima 10 članova. Sve članove je izabrala skupština i zato sam ja bio u obavezi da zakažem ovu prvu konstitutivnu sednicu“, napomenuo je Dačić.

  On je podsetio da je za praćenje predstojećih izbora formirano više nadzornih tela – Privremeno telo za praćenje medija u kampanji, Kontrolno telo za primenu sporazuma sa opozicionim političkim strankama i Radna grupa koja se bavi biračkim spiskom.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE