Goldman Saks prihvata bitkoin kao obezbeđenje kredita

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Goldman Saks prihvata bitkoin kao obezbeđenje kredita

  Američka investiciona banka Goldman Saks ponudila je prvi zajam uz kolateral u bitkoinima.

  To praktično znači da je kao obezbeđenje za otplatu kredita omogućio zajmoprimcu da koristi bitkoine kao kolateral za gotovinski zajam.

  To je najnoviji znak da Vol Strit nastavlja prodor u sferu kriptovaluta, preneo je „Blumberg“.

  “Nedavno smo proširili instrumente obezbeđenja kredita gde smo ponudili da zalog za zajam budu bitkoini u vlasništvu zajmoprimca, rekla je portparolka Goldmana za portal KoinDesk.

  Goldman Saks

  Goldman Saks, koji ima tim nadležan za digitalnu imovinu, prodao je prošlog meseca preko brokera, u okviru vanberzanskog dogovora, prve bitkoin opcije kompaniji Galaksi Didžital.

  Ova banka ide stopama drugih tradicionalnih finansijskih giganata u SAD koji sve više zalaze u poslovanje s kripto imovinom.

  O kakvim proizvodima i uslugama je reč?

  Neki od proizvoda i usluga vezanih za kriptovalute koje već nudi Volstrit uključuju upravljanje bogatstvom, trgovinu i investiciono bankarstvo.

  Pozajmljivanje kompanijama koje daju virtuelne valute kao kolateral je sledeći korak, nedavno je rekao potpredsednik Galaki Digital Holdingsa.

  Inače, pre dve godine Američka investiciona banka  je u izveštaju klijentima navela kako nema nameru da investira u kriptovalute poput bitkoina.

  Stratezi Goldmana detaljno su tada naveli razlog zbog kojih krpitovalute ne mogu da se smatraju imovinom. Između ostalog, istakli su da one ne proizvode novčani tok kao obveznice ili zarade izlaganjem globalnom ekonomskom rastu.

  Goldman Saks: Ne ulažite u bitkoin

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE