Glumac Zakari Horvic lažirao filmske ugovore pa osuđen na zatvor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Glumac lažirao filmske ugovore pa osuđen na 20 godina zatvora

  Glumac Zakari Horvic, poznatiji kao Zak Ejveri, koji je priznao da je izmišljao HBO i Netflix filmske poslove u okviru takozvane “Ponzi šeme” vredne 650 miliona dolara osuđen je na 20 godina zatvora.

  Tužioci tvrde da je taj posao (“Ponzi šema”) najveća u istoriji Holivuda.

  Njemu je američki okružni sudija Mark C. Skarsi naložio da isplati 230 miliona dolara na ime restitucije za više od 250 žrtava, uključujući i neke koje su finansijski uništene u, kako su tužioci nazvali zločinu “zapanjujuće razmere”, piše Yahoo.

  Glumac priznao da je napravio grešku i da žali zbog toga

  Horvic je rekao okružnom sudiji da je doneo “pogrešne, grozne odluke” dok je pokušavao da uđe u filmski posao i da mu je žao zbog ogromnih problema koje je izazvao.

  Njegovi advokati su rekli sudiji da njihov branjenik “psihički nije dobro” i da ne bi trebalo da propusti odrastanje svoja dva mala sina.

  Sudija je naveo da ni Horvic, a ni njegovi advokati nisu ponudili nikakvo objašnjenje za ogromne troškove koju su otkrili federalni istražitelji.

  A kolika je šteta koju je glumac Zakari Horvic napravio?

  Oko 706.000 dolara je otišlo za uređenje enterijera, 605.000 dolara za automobile Mercedes Benz i Audi, 345.000 dolara za putovanja privatnim avionima i jahtama, 174.000 dolara za konsultantske usluge u Los Anđelesu, 136.000 dolara za kazina u Las Vegasu…

  Horvic se izjasnio krivim za prevaru u oktobru. Priznao je da je krivotvorio ugovore o distribuciji filmova HBO-a i Netfliksa kako bi prevario investitore da mu daju najmanje 650 miliona dolara.

  Tužioci kažu da je od tog novca pokrio svoj luksuzni život i kupio vilu u Beverlivudu od 5,7 miliona dolara sa prostorijom za projekcije i vinski podrum.

  Šta se dogodilo sa ostatkom, nije poznato.

  Njegovi advokati misle da je šteta precenjena

  Iako je dobio nalog za povraćaj imovine, tužioci smatraju da  “šanse ravne nuli” da će Horvic ikada vratiti više od malog dela ove vrtoglave sume.

  Horvicovi advokati su sugerisali da je šteta precenjena. Predložili su da glumac treba da vrati samo 60 miliona dolara na ime restitucije.

  Oni su pozvali sudiju da razmotri neodređene psihološke probleme koji datiraju iz Horvicovog detinjstva.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE