Tehnički pregled (NE)OPRAVDANO poskupljuje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tehnički pregled (NE)OPRAVDANO poskupljuje

  Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su, od 6. jula, sva ovlašćena pravna lica u obavezi da snimaju i čuvaju snimke obavljanja tehničkih pregleda, te da cena nije zakonski određena.

  MUP podseća da je cena tehničkog pregleda isključivo odluka privrednog društva ovlašćenog za obavljanje pregleda, a koju određuju na osnovu tržišnih uslova.

  “Vozila se već tri godine fotografišu na tehničkim pregledima, a na snimcima se neće videti ništa više nego što se vidi na fotografiji vozila, tako da to neće ništa promeniti kada je u pitanju ocena ispravnosti i spoljašnosti vozila“, navodi se u saopštenju MUP.

  Kako su naveli, u prethodnom periodu su više puta naglašavali da sitna oštećenja na vozilu nisu razlog da se ono oceni kao neispravno.

  “Stručni kontrolori tehničkog pregleda nikada nisu pravili problem zbog ogrebotina na limariji ili naprslina stakla na svetlosnim grupama”, zaključuje se.

  Neki vlasnici linija tehničkog pregleda u Beogradu već su podigli cenu na 6.000 dinara, dok drugi i dalje ovu uslugu naplaćuju 4.500 dinara, ali ne isključuju mogućnost da i kod njih ona uskoro poskupi.

  Više cene pravdaju novim uređajima koje moraju imati na tehničkom pregledu.

  Svaki tehnički pregled biće sniman video-nadzorom. Te snimke mi smo u obavezi da čuvamo godinu dana, kaže Marko Manojlović koji se bavi tehničkim pregledima vozila.

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE