Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gejtsovi daju 7 milijardi dolara za Afriku

  Fondacija Billa i Melinde Gates objavila je da će Africi donirati 7 milijardi dolara tokom naredne četiri godine, a Bill je upozorio da kriza u Ukrajini smanjuje količinu pomoći za kontinent.

  Donacija Fondacije, koja je za 40 odsto veća od iznosa utrošenog tokom prethodne četiri godine, usmerena je na projekte borbe protiv gladi, bolesti, siromaštva i rodne neravnopravnosti.

  Najveći deo novca odnosi se na Nigeriju, najmnogoljudniju afričku zemlju.

  Humanitarne grupe u Africi suočavaju se s preusmeravanjem finansiranja prema Ukrajini, u kojoj je ruska invazija izazvala rast cena dobara u svetu, što takođe ugrožava humanitarne aktivnosti.

  „Evropski budžeti duboko su pogođeni ukrajinskim ratom i stoga se sada trend za (humanitarnu) pomoć neće povećati“, rekao je milijarder i suosnivač Microsofta novinarima na u Najrobiju, dodajući da će se sva trenutna pomoć potrošiti za nekoliko godina.

  Kenija i najveći deo istočne Afrike suočavaju se s najgorom sušom u poslednje četiri decenije.

  Suša, praćena sukobima i pandemijom covida-19, dovela je više od 10 miliona ljudi u toj regiji „na samu ivicu prehrambene krize“, rekla je hrišćanska humanitarna grupacija World Vision iz Sjedinjenih Američkih Država.

  Ujedinjene nacije očekuju ove godine u nekim delovima Somalije nestašice hrane.

  Gates je nakon sastanka s kenijskim predsednikom Williamom Rutom rekao da će Fondacija osnovati kancelariju u Najrobiju.

  Fondacija je 2021. pružila 6,7 milijardi dolara humanitarne pomoći, a prošle sedmice se obavezala da donira 1,4 milijarde malim poljoprivrednicama kako bi im pomogla da se nose s klimatskim promenama.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Beta/AP, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE