Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Funkcioner SZO: Imam samo jednu želju – da svi kontakti budu u karantinu

  Direktor Svetske zdravstvene organizacije za vanredne situacije Majkl Rajan povezao je naglo širenje virusa sa neuspešnim sprovođenjem karantina nad osobama koje su izložene virusu.

  Rajan je rekao da, kada bi mogao da ima jednu želju, da bi to bilo da svaki kontakt potvrđenog slučaja COVID-19 bude u karantinu određeno vreme.

  Ne verujem da se to igde sistemski događalo”, rekao je Rajan dodajući da je to “dobar deo razloga zbog kog vidimo tako velike brojeve”.

  Rajan je rekao da je polovina od 48 zemalja Evrope zabeležilo porast broja slučajeva od oko 50 odsto prošle nedelje, a da broj hospitalizacija i stopa smrtnosti počinju da prate taj porast.

  Kao umereno dobre vesti, Rajan je istakao da sada oboljavaju mlađi, da se poboljšalo lečenje i da su zaraženi možda bili izloženi manjim dozama virusa zbog fizičke distance i nošenja maski.

  Broj slučajeva koronavirusa u svetu u ponedeljak su premašili 40 miliona. SZO je navela da se od 42 potencijalne vakcina sada testiraju na ljudima, od kojih je 10 u trećoj i poslednjoj fazi ispitivanja.

  Glavna naučnica u SZO Sumja Svaminatan rekla je da, iako jedno ili dva ispitivanja vakcina mogu da izvedu podatke do kraja godina, većina bi to mogla da učini početkom 2021. godine.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE