Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Funkcionalna i održiva inovacija na ambalaži Next sokova

  Velika inovacija na ambalaži, čepovi koji ostaju pričvršćeni za flašu nakon otvaranja i kasnije tokom konzumacije, nakon uvođenja u nekim evropskim zemljama, od nedavno su dostupni i potrošačima u Srbiji.

  Coca-Cola sistem uveo je neodvojive čepove na Next sokovima u pakovanju od 0.33 l, dok će se u narednom periodu inovacija primeniti i na ostalim Next pakovanjima.

  Dve su ključne karakteristike ove inovacije na ambalaži: funkcionalnost i održivost.

  Neodvojivi čepovi se nakon konzumacije zatvaraju samo blagim pritiskom. Ovako zatvoreno pakovanje se može odložiti horizontalno u frižideru, jer novi zatvarač omogućava zatvaranje pakovanja bez rizika od curenja. Rešenje je u potpunosti higijensko, praktično i funkcionalno, a ispoštovani su svi bezbednosni standardi, naročito kada je reč o očuvanju kvaliteta i ukusa napitaka.

  Druga važna karakteristika je održivost, jer će čepovi ostati pričvršćeni za ambalažu, što sprečava da završe kao rasuti otpad i dodatno olakšava reciklažu ove vrste plastike.

   Od 2024. godine neodvojivi čepovi biće obavezni u celoj Evropskoj uniji, a u skladu sa Direktivom EU o plastici za jednokratnu upotrebu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE