Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  FRILENSERIMA stigao mejl da naprave RADNU GRUPU za rešenje statusa

  Udruženje radnika na internetu saopštilo je da im je stigao mejl iz kabineta ministarke za rad sa Rešenjem o obrazovanju radne grupe za pripremu predloga kojima se reguliše status frilensera.

  Frilenseri su podsetili u saopštenju da su 15. septembra na više adresa uputili zahtev da se formira radna grupa do kraja meseca.

  U Rešenju stoji da će radna grupa „pripremiti predloge kojima se reguliše status fizičkih lica koja radno angažuju strani poslodavci koji nemaju registrovanu delatnost na teritoriji Srbije i samozaposlenih lica, koja rade preko platformi, odnosno frilenseri“.

  Zadatak radne grupe je da do 31. decembra razmotri pravni okvir u vezi sa pravima i obavezama frilensera i da pripremi predloge kojima se reguliše njihov status, navedeno je u rešenju.

  Da bi se uhvatila u koštac sa ozbiljnim i gorućim problemima radna grupa mora pod hitno početi sa radom, saopštilo je udruženje.

  U udruženju očekuju da će na prvom sastanku saznati više o tome kako će se status frilensera rešavati – da li kroz jedan novi zakon, ili kroz izmenu više postojećih – i kakav će dalji tok radne grupe biti.

  „Smatramo da rešenje koje je najavljeno za 1. januar, a koje podrazumeva normirane troškove od 18.300 dinara mesečno sa ukupnim iznosom poreza i doprinosa od 55,8 odsto, mora biti izmenjeno, te ćemo već na prvom sastanku radne grupe ovo pitanje adresirati kao prioritetno“, istaknuto je u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE