Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Frikom i zvanično promenio vlasnika

  Nakon što je dobila sva regulatorna odobrenja, Fortenova grupa je dovršila postupak prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane kompaniji Nomad Foods, saopšteno je iz ove grupacije.

  Time je Nomad Foods i zvanično postao vlasnik kompanije Frikom u Srbiji. Prema najavama iz Fortenova grupe, iznos od 615 miliona evra od prodaje biće iskorišćen za – otplatu duga.

  Poslovna grupa zamrznute hrane obuhvata Ledo plus u Hrvatskoj, Ledo Čitluk u Bosni i Hercegovini i Frikom u Srbiji, kao i nekoliko povezanih društava na drugim tržištima jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Fortenova grupe.

  „Ova velika transakcija zaključena je godinu dana nakon što je u Fortenova grupi pokrenut proces prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane, uprkos tome što je postupak sproveden u vrlo izazovnim okolnostima pandemije…Postignuta cena od 615 miliona evra potvrdila je vrednost našeg biznisa, a istovremeno smo u region doveli strateškog partnera koji će nastaviti da razvija posao i da bude posvećen razvoju kultnih Ledovih i Frikomovih brendova“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.

  Izvršni direktor Fortenova grupe za finansije, James Pearson, izjavio je da je prodajom Poslovne grupe zamrznute hrane u 2021. godini, uz transfer Merkatora i ispunjenje svih planova u letnoj sezoni, Fortenova grupa u potpunosti završila i svoj program prodaje neosnovnih delatnosti i ostvarila brojna operativna poboljšanja u svojim delatnostima što „sve doprinosi poboljšanju finansijskih pokazatelja“.

  „Kad je reč o ovoj transakciji, sredstva od prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane iskoristićemo kako bismo odmah otplatili dug usled čega ćemo znatno smanjiti zaduženost kompanije“, rekao je Pearson.

  Izvor: N1

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE