Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LEgo league

  FIRST LEGO League u Srbiji

  Održan FIRST LEGO League festival za decu mlađeg uzrasta a takmičenje za starije u februaru.

  FIRST® LEGO® League je globalni program koji deci predstavlja nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku (STEM) kroz zabavno i uzbudljivo praktično učenje, upotrebom didaktičkih materijala i LEGO Education setova. Na globalnom nivou, za program je prijavljeno preko 35 000 timova,  održava se u preko 100 država, a u Srbiji je organizovan od strane Udruženja „Prava Priča“u saradnji sa organizacijom Serbian Tech i slovenačkom organizacijom Super Glavce. 

  FIRST LEGO League Explore program je osmišljen na taj način da deca uzrasta od 6 do 10 godina, zajedno sa svojim mentorom, mesecima pripremaju i osmišljavaju Inovativni projekat na zadatu temu, prave panele i prezentacije, kao i motorizovani model koji je napravljen od lego kockica.

  Ovogodišnja tema projekta je „ SUPER POWERED“ i usmerena je na pronalaženje inovativnih rešenja za efikasnije: stvaranje, skladištenje, distribuiranje i korišćenje energije.

  Održan FIRST LEGO League festival za decu mlađeg uzrasta a takmičenje za starije u februaru.

  Održan FIRST LEGO League festival za decu mlađeg uzrasta a takmičenje za starije u februaru.

  Ove godine u Explore programu učestvovalo je čak dvanaest ekipa, a završni događaj programa Explore fetival je uspešno organizovan 17. decembra, u Savremenoj osnovnoj školi. Cilj je da na zabavan i edukativan način uvede decu u svet robotike, tehnologije i nauke.

  Kompanija Netconomy prepoznala je značaj i vrednosti programa i organizatora i pružila podršku ovogodišnjoj organizaciji Festivala.

  Udruženje će 12. februara organizovati i Challenge program u Internacionalnoj školi „Crnjanski” u Jagodini.

  Ovaj program namenjen je za decu uzrasta od 9 do 16 godina i ima za cilj da nadahne mlade kroz četiri takmičarska dela, da eksperimentišu i razviju svoje kritičko razmišljanje, kodiranje i dizajnerske veštine kroz STEM učenje i robotiku. Deca i mladi kroz rad u timu vođeni mentorom konstruišu i programiraju robota koji kompletira misije Robot igre. Pred stručnim žirijem objašnjavaju svoju konstrukciju, kod, strategiju robota i predstavljaju inovativni projekat čiji je cilj osmišljavanje načina da se unapredi okruženje i zajednica.

  Na takmičenju u Srbiji učestvuju ekipe iz različitih gradova Srbije, ekipe iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Pobedičnke ekipe sa takmičenja u Srbiji odlaze u Sloveniju na regionalno takmičenje, dok ekipe koje uspeju dalje da se plasiraju, odlaze na svetsko takmičenje.

  Udruženje „Prava priča“ je neprofitno, nevladino udruženje osnovano sa ciljem podrške deci, mladima i zajednici u oblasti nauke, tehnologije, obrazovanja i humanitarne delatnosti.

  SerbianTech je organizacija koja se bavi osnaživanjem tehnološkog ekosistema. Aktivnosti i inicijative organizacije su zasnovane na tri stuba – tehnološko obrazovanje i edukacije, poslovno umrežavanje i promocija tehnološkog ekosistema.

  Zavod Super Glavce je PDP/operativni partner i oficijalni vlastnik licence FIRST LEGO League (Discover, Explore i Challenge) za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Lego

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE