Firma iz Hrvatske objavila PLATE svih zaposlenih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Firma iz Hrvatske objavila PLATE svih zaposlenih

  Digitalna agencija Bornfight prva je (i za sada jedina) u Hrvatskoj objavila plate svojih zaposlenih.

  Direktor i suvlasnik ove firme Tomislav Grubišić navodi da je od objave njihovog vodiča u kome su se osim pozicija zaposlenih i opisa njihovog posla nalazila i visina plate, njihovu internet stranicu posetilo skoro 25.000 judi, a da je sam vodič preuzet 5.000 puta.

  Bruto plata senior programera nivoa 3 u koju je uključen i prevoz iznosi u ovoj IT firmi  25.000 kuna, odnosno 3.200 evra.

  Ipak, Grubišić kaže da nije sve išlo glatko i da je četvrtina zaposlenih imala primedbe na svoju poziciju, opis posla i platu ali da su zaposleni sada zadovoljniji, pogotovo top stručnjaci.

  Ova odluka digitalne agencije Bornfight doprinela je većoj zainteresovanosti mladih talenata za rad u ovoj firmi, pa kako navode, na dnevnom nivou dobijaju pet puta više otvorenih molbi nego ranije, naročito programera i dizajnera.

  Za razliku od našeg regiona, ovaj trend nije novost u svetu.

  Kako piše Poslovni.hr, najdalje je u globalnom trendu transparetnosti otišla Norveška gde je još pre 19 godina propisano da su poreske karte građana javne i da se mogu pretraživati preko Interneta.

  Da je znatiželja javnosti da saznaju plate prijatelja ili kolega bila velika pokazuje podatak da zabeleženo više od 16,5 miliona pretraživanja poreskih karti u državi sa nešto više od pet miliona stanovnika.

  Izvor: Poslovni.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE