Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Finska ponovo proglašena najsrećnijom zemljom za život, evo GDE JE SRBIJA

  Finska je peti put zauzela mesto najsrećnije zemlje za život, dok je Srbija 43. među 146 rangiranih, navodi se u Izveštaju o svetskoj sreći (World Happiness Report), publikaciji Mreže rešenja UN za održivi razvoj.

  Među deset najsrećnijih zemalja ove godine su Danska, Island, Švajcarska, Holandija, Luksemburg, Švedska, Norveška, Izrael i Novi Zeland.

  Izveštaj o sreći u svetu procenjuje 146 zemalja i uzimaju se u obzir indikatori kao što su očekivani životni vek, socijalna podrška, korupcija i drugi.

  Od zemalja regiona, najsrećnije mesto za život je Slovenija, koja se nalazi na 22. mestu, zatim Srbija na 43, Hrvatska 47, BiH 67, Crna Gora 75, Severna Makedonija 89.

  Helsinki, glavni grad Finske

  U odnosu na prošlu godinu, od zemalja regiona jedino su BiH i Crna Gora pale za nekoliko mesta. Slovenija je prema prošlogodišnjem izveštaju bila na 29. mestu, Srbija 48, Hrvatska 60, BiH na 64, Crna Gora na 70, a Severna Makedonija na 94. mestu.

  Amerika je pala na 16. mesto sa prošlogodišnjeg 14, Velika Britanija je na 17, u odnosu na prošlogodišnje 18, a Francuska bez promena na 20. mestu.

  Od zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, najbolje pokazatelje imaju Litvanija i Estonija, na 34. i 36. mestu, zatim Moldavija 62, Kirgizija 64, Belorusija 65, Turkmenistan 78, Rusija na 80. u odnosu na prošlogodišnje 60. mesto, prenose RIA novosti.

  Najnesrećnije zemlje, prema mišljenju UN, su Avganistan, koji je na poslednjem mestu, i Liban.

  Prvi svetski izveštaj o sreći objavljen je 2012. godine.

  Srećni ljudi

  Izvor: SRNA

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE