Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Filmski reditelj, slikar, fotograf, skulptor, dizajner nameštaja – 100% umetnik

  „Ideje su kao ribe. Ako želite da ulovite malu ribu, možete ostati u plitkoj vodi. Ali ako želite da ulovite veliku ribu, moraćete da odete dublje. Tamo dublje, ribe su snažnije i čistije. Ogromne su i apstraktne. Veoma su lepe. Ja tražim posebnu vrstu ribe, onu koja se može pretočiti u film. Tamo dole plivaju svakojake vrste riba. Ribe za posao, ribe za sport… ribe za sve.”

  Imajući u vidu količinu različitih umetničkih formata kojima se Dejvid Linč (77) uspešno izražava, kao i njegov specifičan način kreiranja sadržaja koji je izvan svih klasifikacija, moglo bi se reći da govorimo o jednom od najistaknutijih ličnosti globalne kulture. Filmski reditelj, slikar, fotograf, skulptor, dizajner nameštaja – 100% umetnik.

  Priznati intelektualac i univerzalno voljena figura na mrežama. Ekscentrični deka na internetu gotovo svakog dana javlja se sa svojim vremenskim prognozama, udara u gong za transcendentalnu meditaciju i pravi minijaturne štale na farmi za svoju najmlađu ćerku, Lulu.

  „Ako imate svest veličine loptice za golf, kada pročitate knjigu, imaćete razumevanje veličine loptice za golf; kada pogledate kroz prozor, imaćete percepciju veličine loptice za golf; kada ustanete ujutru, imaćete budnost veličine loptice za golf, a u toku dana imaćete unutrašnju radost veličine loptice za golf. Ako pak uspete da proširite svest i dozvolite joj da raste, kada pročitate istu tu knjigu, imaćete više razumevanja, bolju percepciju, veću budnost i više radosti. Možete uloviti ideje na dubljem nivou, jer kreativnost stalno cirkuliše i pretvara život u fantastičnu igru.”

  „Linčovsko” je pridev koji se koristi za opisivanje bilo kakvog čudnog i ezoteričnog, poput onog osećaja kada gledate „Donnie Darko” i „True Detective”. Nikada nije bio mejnstrim, ali je s njim koketirao i uspevao da mu doaka.

  Svako ima svoju rutinu.

  „Radnik u fabrici, obućar, ribolovac ili stolar svakoga dana bave se svojim zanatom. Tako je i sa umetnicima. Ustanite, skuvajte kafu ili šta već volite da pijete i pripremite se za rad na svojim idejama.”

  Pronađite svoj način rada.

  „Možda ste noćni pisac i radite dok ljudi spavaju. Prepustite se tome, jer ideje će doći i treba neko da ih zapiše.”

  Nabavite ono što vam treba.

  „Ako je to stolica za rad – kupite je. Ako volite da pišete u kuhinji – prilagodite je svojim navikama. Opremite prostor za rad, kako ne biste odlagali posao i tražili opravdanja.” 

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE