Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Film „Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu“ ekskluzivno predstavljen u Beogradu

  Nakon svetske premijere u Rimu, film “Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu”, u režiji i scenariju Oskarovca Roberta Bobija Moreska, ekskluzivno je predstavljen beogradskoj publici, na svečanom otvaranju Festivala italijansko-srpskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci. 

  Premijera filma u Jugoslovenskoj kinoteci

  Glavne uloge u ovom biografskom filmu o legendarnom preduzetniku i vizionaru Feruču Lamborginiju tumače Frenk Grilo, Mira Sorvino, Gabrijel Birn, Hana van der Vestujsen, kao i mladi glumac Romano Ređani. Produkciju je radio Lambo film LLC i Notorious Pictures u saradnji sa Prime Video, dok izvršnu produkciju potpisuje Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE), matična kompanija lokalnog kreativnog studija za animaciju Iervolino Studios.

  Deo vizuelnih efekata (VFX-a) za film urađen je u Iervolino Studios, pod supervizijom Pitera Nalija, direktora animacije i vizuelnih efekata u ILBE

  Ovo ostvarenje, koje će se distrubuirati širom sveta idealan je primer uspešne filmske saradnje Italije i Srbije, što je i glavna misija poslovanja ILBE i IES u našoj zemlji.

  Svečanom otvaranju Festivala i premijeri filma prisustvovali su i NJ.E. ambasador Italije u Srbiji Luka Gori, kao i srpski ambasador u Italiji Goran Aleksić. Zatim umetnička direktorka Festivala Gabrijela Karluči, upravnik Muzeja jugoslovenske kinoteke Marjan Vujović, kao i izvršni producenti filma Andrea Jervolino i ledi Monika Bakardi. Oni su se tom prilikom i obratili publici. Andrea Jervolino i ledi Monika Bakardi su dvojici ambasadora poklonili unikatne postere sa potpisima ekipe filma „Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu“.

  Specijalno iznenadjenje večeri bio je italijanski glumac Romano Ređani, koji tumači mladog Feruča Lamborginija.

  Među prisutnima bio je i Piter Nali, ispred ILBE grupe.

  Romano Ređani, glumac u ulozi mladog Feruča Lamborginija

  “Italija i Srbija su godinama uspešno sarađivale na polju filmske industrije. Neizmerno mi je drago što imamo priliku da kroz Iervolino Studios doprinesemo održavanju tih važnih odnosa dve zemlje. Naš kreativni studio za animaciju trenutno je u punom zamahu i veoma sam ponosan na skoro 150 talentovanih ljudi koji zajedno rade na kreiranju originalnih karaktera, priča, realizaciji internacionalnih projekata i filmova za svetsku distribuciju”, istakao je Andrea Jervolino, direktor i suosnivač kompanija ILBE i IES.

  Andrea Jervolino, direktor i suosnivač ILBE i Iervolino Studios

  Premijeri je prisustvovala i ledi Monika Bakardi, svetski priznata producentkinja i suosnivačica ILBE i lokalnog Iervolino Studios. Ona je ovom prilikom iskazala veliko zadovoljstvo što se film “Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu” predstavlja na jednom ovako izuzetnom kulturnom događaju, koji spaja vrhunske filmske stvaraoce i pruža nove mogućnosti za saradnju srpske i italijanske kinematografije.

  Ledi Monika Bakardi, suosnivačica ILBE i Iervolino Studios

  Među zvanicama na premijeri našli su se i predstavnici eminentnih srpskih i italijanskih filmskih institucija i organizacija.

  Nakon svetske premijere u Rimu, zahvaljujući partnerstvu Festivala italijansko-srpskog filma i Filmskog festivala u Rimu, film „Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu“ je ekskluzivno prikazan u Beogradu. U bioskopima širom Srbije naći će se od 8. decembra, u distribuciji Blitz filma.

  Objavljivanje prikaza i kritika je strogo zabranjeno pre zvaničnog početka distribucije u Srbiji.


  O filmu

  „Lamborgini – čovek koji je stvorio legendu“ je biografski film-drama reditelja i scenariste Bobija Moreska. Glavne uloge tumače Frenk Grilo, Mira Sorvino i Gabrijel Bern. Film se zasniva na biografiji slavnog preduzetnika, Feruča Lamborginija, od osnivanja njegove fabrike traktora, do projektovanja i proizvodnje legendarnih Lamborgini luksuznih sportskih automobile, koji su definisali njegovu zaostavštinu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Warp studio, IES arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE