Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fudbal

  FIFA prodaje Eplu tv prava za novi fudbalski turnir?

  Svetska kuća fudbala blizu je dogovora s Eplom da toj tehnološkoj kompaniji ustupi svetska televizijska prava za novi, jednomesečni klupski turnir, objavio je New York Times.

  Ugovor s Eplom mogao bi biti objavljen već ovog meseca i procenjen na oko milijardu dolara, četvrtinu od četiri milijarde koliko je FIFA prvo procenila, navodi se u izveštaju pozivajući se na tri osobe upoznate s tim pitanjem.

  Potencijalni sporazum dao bi Eplovom poslu striminga prednost u konkurenciji među pružaocima usluga striminga da iskoriste prava za široko gledane sportske događaje u pokušaju povećanja broja pretplatnika.

  Ako se dogovor ostvari, ovo bi bio prvi put da je FIFA pristala na jedan svetski ugovor, stoji u izveštaju.

  Viši funkcioneri FIFA, međutim, izrazili su zabrinutost zbog mogućnosti „prava na besplatno emitovanje“, što bi događaj učinilo dostupnim samo pretplatnicima Epl TV+, navodi se u izveštaju. Nije jasno da li ugovor uključuje takva prava.

  Sponzori takođe nisu bili voljni da izdvoje 150 miliona dolara koje FIFA traži za sponzorske pakete.

  Takmičenje sa 32 ekipe održaće se naredne godine između 15. juna i 13. jula. Obično se tokom tog perioda ne planiraju veća takmičenja kako bi se igračima omogućio odmor van sezone godinu dana pre Svetskog prvenstva.

  FIFA se suočila s kritikama sindikata igrača jer ih nije konsultovala pre objave događaja, navodi se u izveštaju.

  „Kao opšta praksa, FIFA ne potvrđuje niti negira komercijalne razgovore“, rekao je portparol upravnog tela u odgovoru na Rojtersov zahtev za komentarom. Epl je odbio da komentariše.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Beta_AP, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE