Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fiat-Krajsler prijavio REKORDNU zaradu

  Kompanija Fiat-Krajsler je objavila da je imala rekordnu zaradu u trećem kvartalu pošto se proizvodnja automobila vratila skoro na nivo od pre pandemije.

  Italijansko-američki proizvođač automobila koji završava pripremu za potpuno spajanje s francuskim rivalom PSA-Pežoom, prijavio je neto-dobit u tri meseca zaključno sa 30. septembrom od 1,2 milijarde evra, dok je u istom razdoblju godinu dana ranije imao gubitak od 179 miliona evra.

  Taj proizvođač automobila prijavio je prilagođenu zaradu pre oporezivanja i kamate u Severnoj Americi od 2,5 milijarde evra. To je nadoknadilo rast njegovih gubitaka u Evropi i Aziji, i gubitka njegove luksuzne marke Maserati.

  U Latinskoj Americi, jedinom drugom regionu gde je Fiat-Krajsler ostvario profit, on se ipak smanjio za dve trećine, na 46 miliona evra.

  Sve u svemu, taj italijansko-američki proizvođač automobila rekao je da su globalna zarada pre oporezivanja i kamata iznosili rekordnih 2,3 milijarde evra, uprkos padu prihoda od šest odsto, na 26 milijardi evra.

  Isporuke u svetu su opale za tri odsto, uglavnom zbog preuređivanja objekata u Severnoj Americi za proizvodnju novog modela „Jeep Grand Wagoneer“ koji je u segmentu luksuznih SUV, i zbog ukidanja klasičnog monovolumena „Dodge Grand Caravan“.

  Fiat-Krajsler je objavio i da je njegovo spajanje sa kompanijom PSA-Pežo na putu da se završi do kraja prvog kvartala 2021, kako je planirano.

  Da bi udovoljio regulatornim problemima, francuski proizvođač automobila prodaje mali udeo u jednom proizvođaču delova da bi imao manje od 40 odsto vlasništva.

  Posle fuzije Fiat-Krajslera s PSA, nova, zajednička firma za proizvodnju automobila zvaće se Stellantis i biće četvrti najveći proizvođač na svetu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE