Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Feza Tan nova predsednica Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d.

  Nakon odobrenja Narodne banke Srbije, Feza Tan je imenovana je za predsednicu Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d. Na ovoj funkciji nasledila je Čilu Ihas, koja je odlučila da karijeru nastavi izvan UniCredita.

  Feza Tan je svoju karijeru započela u turskoj Japi Kredi banci, članici UniCredita, 1993. godine kao junior u Odeljenju kredita za privredu, da bi nakon dve godine postala analitičarka u okviru istog Odeljenja. Godine 1997, Feza je imenovana za menadžerku za upravljanje problematičnim plasmanima u okviru Korporativnog i projektnog finansiranja, gde je uspostavila prvi tim za projektno finansiranje u Turskoj. Od 2001. godine je obavljala funkciju direktorke Odeljenja za problematične plasmane za privredu i komercijalne kredite, da bi 2009. godine preuzela poziciju direktorke Odeljenja korporativnih i komercijalnih kredita koje je vodila sve do 2013. godine kada je imenovana za direktorku Sektora korporativnog i investicionog bankarstva. Pored toga, Feza je bila članica Kreditnog odbora i članica Izvršnog odbora u lizing i faktoring kompanijama, kao i u tri inostrane podružnice Japi Kredi banke. Ona je u UniCredit Banku Srbija došla sa pozicije direktorke Sektora korporativnog i investicionog bankarstva koju je obavljala u Japi Kredi banci, gde je bila i članica Izvršnog odbora.

  Feza Tan ima diplomu iz ekonomije sa Univerziteta Boazići iz Istanbula i diplomu za upravljanje rizicima Poslovne škole iz Mančestera.

  Karlo Vivaldi, direktor UniCreditove Divizije za poslovanje u Centralnoj i istočnoj Evropi, je povodom imenovanja izjavio: „Uveren sam da će se Feza Tan, zahvaljujući impresivnom iskustvu koje je sticala 25 godina u Japi Kredi banci, veoma brzo uklopiti u lokalno tržište i omogućiti nastavak uspešnog poslovanja UniCredit Banke Srbija”.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE