Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  festival nauke

  Festival nauke od 4. do 6. maja – Največi regionalni naučni događaj uz podršku NISa

  Pod sloganom „Novo doba“, šesnaesti po redu Festival nauke održaće se od 4. do 6. maja na Beogradskom sajmu. Ovaj najveći naučni događaj u Jugoistočnoj Evropi se više od deset godina održava uz podršku kompanije NIS.

  Ovogodišnji Festival nauke ugostiće više od 800 učesnika iz Srbije i inostranstva, koji će predstaviti više od 170 naučnih programa. Tema festivala je novo doba koje nam je ubrzano došlo usled pandemije i koje ukazuje na promene koje su se dogodile i koje su uticale na percepciju sveta oko nas, a najviše na percepciju nauke i naučnih dostignuća.

  Program festivala predstavljen je u Arboretumu Šumarskog fakulteta

  Ana Petrović, direktorka Festivala nauke, istakla je zadovoljstvo zbog povratka festivala u originalni format: „Ovo je veliki test, kako za nas organizatore, tako i za učesnike. Vraćamo se posle skoro tri godine pauze. Poruka roditeljima je da dovedu decu na najpametnije mesto u gradu, jer ko zna kakav talenat otkriju zahvaljujući direktnom susretu sa naukom. Poruka za prosvetne radnike je da će na jednom mestu deca videti i naučiti više nego na časovima, a to će njima olakšati dalju nastavu. Poruka za decu i mlade je: dođite, obećavamo odličnu zabavu!“

  „Energija koja pokreće“ naziv je postavke kojom se kompanija NIS predstavlja na Festivalu nauke u hali 3 Beogradskog sajma.

  Specijalno kreirana postavka prikazaće naftnu industriju kao integralni deo novog doba, sprovešće posetioce kroz virtuelnu realnost istraživanja i proizvodnje nafte i predstaviće način na koji se sirova nafta transformiše u izvor energije.

  Posetioci postavke moći će da se upoznaju i sa inovacionim tehnologijama, poput dronova, koji se danas koriste u naftnoj industriji.

  „NIS je uz Festival nauke više od deset godina. Mi nismo samo pokrovitelj festivala, već i dugogodišnji prijatelj i strateški partner ove najznačajnije naučne manifestacije u našoj zemlji. Kao kompanija koja u fokus svog društveno odgovornog poslovanja stavlja profesionalno usavršavanje mladih, obrazovanje i korišćenje savremenih tehnologija i inovacija, cilj NIS-a je da doprinese popularizaciji nauke među mladima. Naše društveno odgovorne aktivnosti realizujemo pod sloganom „Budućnost na delu“, jer je ulaganje u nauku i u mlade ulaganje u budućnost“, rekao je Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću NIS-a.

  U Zoni interaktivnih postavki predstaviće se domaće naučne i obrazovne institucije. Ovaj programski segment namenjen je publici svih uzrasta, posebno onima koji žele da iskuse naučna dostignuća iz prve ruke. Naučno-fantastična bina donosi atraktivan nastup domaćih naučnika i gostiju iz Francuske, Švedske, Estonije, Češke i Slovenije. U zoni Ekspertinejdžeri mladi naučnici i ambasadori nauke iz Srbije predstaviće svoja dostignuća i znanja stečena tokom školskih i vannastavnih aktivnosti kroz niz naučnih izazova u kojima će pretežno obrađivati teme iz ekologije, geografije, astrofizike i hemije. Mala zona posvećena je deci uzrasta od pete do jedanaeste godine i obuhvatiće devet postavki iz Srbije, Austrije i Švedske – od programiranja za najmlađe do naučne kuhinje i jednostavnih eksperimenata iz fizike i hemije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE