Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  FBI stiže u Crnu Goru: Pomaže u istrazi HAKERSKOG NAPADA

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore najavilo je dolazak tima FBI koji će učestvovati i pomagati u istrazi sajber napada u toj zemlji.

  Kako prenose crnogorski mediji, pozivajući se na MUP, posle sastanka ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa pravnim atašeom FBI za Crnu Goru, Srbiju i BiH, Kenetom Brajanom, već danas je odobren dolazak tima FBI.

  “Trenutno je u toku njihovo upućivanje u Crnu Goru. Ovo je još jedna potvrda izvrsne saradnje Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore i dokaz da u svakoj situaciji možemo računati na njihovu podršku”, saopšteno je iz MUP.

  FBI (YouTube Screenshot)

  Vlada na meti hakerskog napada

  Crnogorska vlada saopštila je nedavno da je informaciona infrastruktura Vlade na meti hakerskog napada, a stručnjaci Ministarstva javne uprave rade na utvrđivanju štete.

  Preliminarni podaci pokazali su da se radi o najsofisticiranijim napadima koji su se do sada desili u Crnoj Gori, te da se sastoje od kombinacije nekoliko različitih metoda napada.

  Kako je tada potvrđeno, ranim otkrivanjem napada omogućeno je da ključni sistemi ostanu zaštićeni, ali se obim štete utvrđuje.

  Portal http://www.gov.me bio je privremeno zatvoren, odnosno izolovan, u cilju adekvatnije odbrane od hakerskog napada na Vladinu infrastrukturu.

  Haker (Pixabay)

  Bez rešenja i nakon sedam dana

  Hakerski napadi traju već duže od nedelju dana a, Crna Gora radi na sanaciji štete. Vladini stručnjaci uveravaju da su bezbedni i državni i lični podaci građana, među njima i bankarski.

  „U ovom trenutku ne može se sa sigurnošću reći kolika će biti šteta, ali naglašavam da je sačuvan sistem države, koji neće trpjeti trajne posljedice, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj na konfereniciji za novinare 29. avgusta.

  Državna elektronergetska kompanija i Vodovod preduzeli su sve mjere da sistemi funkcionišu sigurno.

  Izvor: Mediji

  Foto: YouTube Scrn/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE