Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fajerflaj: Ni na koji način ne prihodujemo od RTS

  Produkcijska firma Fajerflaj (Firefly Productions) saopštila je da nije angažovana od strane Radio-televizije Srbije (RTS) ni u jednom domenu, pa ni kao spoljna ili izvršna produkcija.

  Odgovarajući na tvrdnje poslanika Narodne stranke Borislava Novakovića da se „najviše novca sa RTS odliva preko te firme“, naveli su da nema, niti da je bilo ikakvog osnova za plaćanje RTS ka toj produkciji, kao i da Fajerflaj ni na koji način ne prihoduje od javnog medijskog servisa.

  „Zbog iznošenja neistinitih tvrdnji i narušavanja ugleda firme i njenih zaposlenih, podnećemo tužbe protiv svih koji su i koji budu iznosili netačne informacije vezane za poslovanje Fajerflaj produkcije“, navodi se u saopštenju koje je prosledio advokat Slobodan Kremenjak, punomoćnik produkcije.

  Naveli su da je ta produkcija jedna od najuglednijih u regionu i da pored Srbije, trenutno posluje sa još tri zemlje na razvoju i produkciji igranog programa, kao i da razvijaju i druge poslove u domenu audio vizuelnih dela.

  „Serije naše produkcije prikazuju se na domaćim (FEST, FAF) ali i na velikim svetskim festivalima u Berlinu, Kotbusu, Brnu, Motovunu, Sarajevu, Klužu, Minhenu, Lilu. Naslovi Fajerflaj produkcije dobitnici su više nagrada na medjunarodnim festivalima u nekoliko kategorija, od toga tri za najbolju dramsku seriju“, dodaje se u saopštenju.

  Ta produkcija je dodala da se do sada nije oglašavala „jer nije želela da učestvuje u ponižavanju industrije“, ali da je u javnosti izašlo „puno netačnih informacija, insinuacija i konstrukcija“ vezanih za poslovanje te produkcije.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE