Fabrici: Pomogli smo Zapadni Balkan sa 750 mil. EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fabrici: Pomogli smo Zapadni Balkan sa 750 mil. EUR

  Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio da je danas da je EU podržala Zapadni Balkan tokom pandemije koronavirusa sa 750 miliona evra makrofinansijske pomoći i paketom od 1,7 milijardi evra iz Evropske investicione banke.

  “Samo za Srbiju, u periodu od marta do decembra, sredstva su usmerena na podršku zdravstvenom sektoru sa gotovo 17 miliona evra donacije, uključujući pomoć u opremanju Srbije za vakcinaciju za takozvani hladni lanac i isporuku vakcina. Takođe smo usmerili 78 miliona evra bespovratne pomoći za jačanje otpornosti nacionalnog zdravstvenog sistema i ublažavanje socio-ekonomskih efekata krize”, rekao je Fabrici na konferenciji “Vojvodina u 2021”.

  Posebno je naglasio da Vojvodina ima važnu ulogu u procesu oporavka Srbije, ali i šireg regiona.

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naveo je da je Vojvodina mnogo spremnije dočekala krizu izazvanu koronavirusom zbog prethodnog ulaganja u javno zdravstvo.

  Konferencija “Vojvodina u 2021” organizovana je danas u Skupštini Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, a u organizaciji kompanije Color Media Communications.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE