Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo kako će izgledati novi FISKALNI RAČUN (FOTO/VIDEO)

  Poreska uprava objavila je Tehnički vodič sa uslovima i karakteristikama elemenata elektronskog fiskalnog uređaja radi odobravanja za upotrebu u sistemu e-fiskalizacije.

  Vodič sadrži definicije pojmova, odeljak o elektronskim fiskalnim uređajima (EFU) sa pododeljcima o bezbednosnom elementu, procesoru fiskalnih računa i elektronskom sistemu za izdavanje računa, kao i deo o fiskalnim računima, sadržaju i vrstama fiskalnih računa.

  Vodič se može preuzeti na linku objavljenom na sajtu Poreske uprave.

  Novi model fiskalizacije u Srbiji počinje sa primenom 1. januara 2022. godine, a njegova implementacija biće besplatna za privredu, jer će teret fiskalizacije snositi država sa tri milijarde dinara koje su izdvojene budžetom za ovu godinu, najavilo je ranije Ministarstvo finansija.

  Od 1. januara naredne godine, svi subjekti u javnom sektoru imaće obavezu da primaju, čuvaju i izdaju elektronske fakture, a postepeno će se ta obaveza uvoditi i za privatni sektor za koji će elektronsko fakturisanje biti obavezno od 1. januara 2023. godine.

  Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali nedavno je u testnom okruženju izdao i prvi fiskalni račun u novom sistemu fiskalizacije.

  „Ovo je potpuno novi sistem koji podrazumeva da se u realnom vremenu svi podaci sa fiskalnih kasa slivaju u Poresku upravu. To će omogućiti bolju kontrolu, ali i unaprediti borbu protiv sive ekonomije i borbu za naplatu poreza“, rekao je on tada.

  Izvor: BIZLife, Mediji

  Foto: PU/Screenshot, BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE