Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fig i Imperator, na obroncima Fruške Gore

  Etno-gastro oaza na obroncima Fruške Gore: Svetska klasa na domaćem meniju

  Na obroncima prelepe Fruške gore, gde se bogato vinogоrje stapa sa zelenilom listopadnih šuma, prva sertifikovana organska i biodinamička vinarija u Srbiji Imperator, vinarija Salaxia i restoran FiG ugostili su predstavnike medija, pružajući im nezaboravno iskustvo uživanja u jedinstvenim gastronomskim čarima ovog predela.

  Spojem svih specifičnosti podneblja i posebnim pristupom u vinogradu i podrumu, vinarija Imperator danas je jedina u Srbiji koja poseduje jedinstveni Demeter sertifikat za grožđe i vino.  Svojim organskim pristupom u vinogradu i podrumu, vinarija Salaxia u svojim vinima čini jedinstven zaokret ka organskoj proizvodnji pružajući potrošačima kroz svoja vina poseban doživljaj istorijskog poteza Salaksije u Rakovcu.

  Na nekadašnjem ostrvu Panonskog mora, Fruškoj gori, u prijatnom ambijentu, svi prisutni imali su priliku da se upoznaju sa biodinamičkim procesom proizvodnje grožđa, koje se pretvara u vino jedinstvenog ukusa i najboljeg kvaliteta. Predstavnici medija i influenseri, uverili su se i u održive i ekološke prakse koje se primenjuju i koje obezbeđuju unikatnost svakom vinu.

  Svoj puni smisao svako vino doživljava tek kada je upareno uz kvalitetno i pažljivo kreirano jelo, te upravo zbog toga restoran FiG, koji u svojoj ponudi ima  Imperator i Salaxia vina, koristi samo lokalne sastojke i to isključivo u skladu sa godišnjim dobima, kako biste na jedinstven način doživeli bogatstvo ukusa  koje Fruška gora može da ponudi.

  Fig i Imperator, na obroncima Fruške Gore

  Fig i Imperator,

  Mus od džigerice kunića serviran sa sosom od maline, džemom od crvenog luka, puterom od maline i domaćim brioš hlebom uparen sa Gratio-traminac vinom iz 2022 berbe,  otvorio je sasvim novu dimenziju svim gostima, dok ih je grilovani kozji sir sa salsom od kapra, sušenog paradajza i maslina, sa malo zelene salate uz Klod Sovinjon blan  iz 2022 godine, potpuno razoružao. Bela Bruleska šardone iz 2021., poslužena je uz kapelete punjene sirom i servirana na kremi od tikvice. Imperatorov vanserijski Pino Noar iz 2020. godine savršeno se sljubio sa svinjskom potrbušinom serviranom na kremi od žute paprike, uz sataraš i čips od sremuša.

  Kako je za potpuni doživljaj potrebno i zasladiti život, uz Imperatorovo belo desertno vino od 100% Traminca – Flavius iz 2017 godine i belu čokoladu serviranu na sosu od vanile sa nugatom i lešnicima, to nije bilo teško.

  Svako vino u ovoj vinariji kreirano je sa puno pažnje  tako da se po mirisu i prvom gutljaju oseti jedinstven buke kao kombinacija karakteristika sorte, podneblja i dragocenog vremena koje je vino sazrevalo u boci.

  Imperator vinarija u svakoj čaši dokazuje svoju beskompromisnu posvećenost kvalitetu i biodinamičkim praksama, počevši od laganih i lepršavih belih vina, preko onih strukturnih od rajnskog rizlinga i traminca do kompleksnih, ali zaista elegantnih crvenih, pa sve do penušavih, roze i vina iz botritisovane kasne berbe.

  Vinarija Imperator i restoran Fig ne samo da mogu da se porede sa svetskim vinarijama i restoranima ovog tipa, već vešto postavljaju standarde u oblasti gastronomije, koristeći sve najbolje što naša zemlja može da pruži. Gusta fruškogorska šuma, umirujući crvkut ptica, miris retkih vrsta orhideja, kvalitetno vino, odlična hrana, hlad i mir omogućavaju vam da  raj pronađete na svega 20 minuta od  Novog Sada ili 60 od Beograda, te potpuno uživate u čarima koje pruža ova izuzetna vinarija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Imperator

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE