Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Esprit u problemima, slede oštri rezovi

  Modna kompanija Esprit je u krizi, zbog čega je najavila organizacijske promene i smanjenje broja zaposlenih, piše portal Seebiz.

  Pod vođstvom novog šefa Andersa Kristiansena, menadžment planira program reorganizacije za kompaniju koja je “ušla u crveno”. Plan je da se zatvore neprofitabilne prodavnice i pojednostavi organizacija, najavila je ta kompanija kojoj je sedište u Hong Kongu.

  Kako navode, planirano je smanjenje broja zaposlenih van prodavnica za oko 40 odsto. Esprit zapošljava širom sveta 6.400 ljudi, a samo u Nemačkoj, koja je njeno najznačajnije tržište, ima oko 2.800 zaposlenih, od kojih je nešto manje od 1.600 u prodavnicama i 1.200 u administraciji.

  Kompanija u Nemačkoj ima 140 prodavnica, gde generiše više od polovine svoje prodaje, koja iznosi nešto manje od 1,74 milijarde evra.

  Kao i mnogi trgovci na malo, Esprit se bori sa teškim tržišnim okruženjem i brojnim vlastitim problemima.

  “Esprit nije brza modna marka i nije diskonter. Modna kuća je takođe priznala domaće greške, kao što je smanjenje broja zaposlenih, asortiman proizvoda ili slika brenda. Ako je brend već u silaznoj putanji, bilo je teško odbraniti se toga”, rekla je Aksel Augustin iz tekstilnog trgovačkog udruženja BTE.

  Sveukupno, u ovoj godini nemačka trgovina tekstilom beleži značajan minus. Do kraja novembra prodaja je bila dva do tri odsto manja od prošlogodišnje vrednosti od oko 65 milijardi evra.

  Rast je planiran u budućnosti, posebno u Kini, najavila je kompanija.

  Modna grupa, koja je zastupljena u više od 40 zemalja širom sveta, i dalje ostvaruje oko 87 odsto svoje prodaje u Evropi.

  Izvor: BIZLife/Seebiz

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE