Erste Banka objavljuje drugu emisiju dugoročih dinarskih obveznica

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Erste Banka objavljuje drugu emisiju dugoročih dinarskih obveznica

  Erste Bank a.d. Novi Sad objavila je danas javni poziv za upis i uplatu dugoročnih dinarskih korporativnih obveznica. Ponuda je namenjena unapred poznatim kupcima – profesionalnim investitorima, a nakon listiranja na Beogradskoj berzi, biće dostupna i ostalim pravnim i fizičkim licima.

  Obveznice će biti izdate po nominalnoj vrednosti od 10 hiljada dinara, sa rokom dospeća od dve godine i jednog dana, a ukupno će biti ponuđeno obveznica u maksimalnoj vrednosti 3,5 milijardi dinara. Kamatna stopa je varijabilna i iznosi tromesečni belibor plus jedan odsto.

  „Erste Banka se, nakon veoma uspešne emisije 2012. godine, po drugi put odlučila na ovaj korak u cilju podrške razvoju tržišta kapitala, kao i diversifikacije izvora za obezbeđenje likvidnosti Banke. Tada pionirski korak za naše tržište pokazao nam je da postoji veliko interesovanje za ulaganje u obveznice stabilnih i perspektivnih banaka pa i ovoga puta očekujemo da će ponuđeni uslovi privući veliki broj investitora. Dodatno, verujemo da ćemo širenjem lepeze emitovanih obveznica pospešiti razvoj domaćeg tržišta kapitala i sekundarnog tržišta dužničkih hartija od vrednosti“, izjavio je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste Banke.

  U poslednjoj deceniji ovo će biti četvrta emisije korporativnih obveznica izdatih od strane komercijalnih banaka, od čega će dve emisije biti obveznice Erste Banke. Na taj način Erste Banka potvrđuje svoju opredeljenost da istakne značaj korišćenja proizvoda tržišta kapitala i njihovo kombinovanje sa tradicionalnim izvorima za finansiranje poput depozita.

  Obveznice će biti listirane na Beogradskoj berzi i sekundarno trgovanje će biti moguće na regulisanom tržištu Beogradske berze i na vanberzanskom tržištu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE