Er Srbiji vraćen depozit za avione

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Er Srbiji vraćen depozit za avione

  Aviokompanija Etihad odlučila je da otkaže kupovinu aviona erbas A320 neo. Depozit koji je Jat ervejz 1998. uplatio Erbasu vraćen je Er Srbiji, potvrđeno je za portal B92 u Er Srbiji.

  Kao deo tekućeg restrukturiranja Etihad grupe, Etihad ervejz je odlučio da otkaže kupovinu određenog broja erbaseva A320 neo.

  Depozit koji je nekadašnji Jat ervejz 1998. uplatio kompaniji Erbas vraćen je Er Srbiji i to je urađeno samo zahvaljujući strateškom partnerstvu sa Etihad ervejzom, rečeno je u nacionalnoj avio-kompaniji za B92.net.

  U kompaniji Er Srbija navode i da dugoročni razvoj flote ostaje deo strateških razgovora dva partnera.

  “U avio-industriji vlada jedna od najjačih konkurencija i ona se stalno pojačava. Sa promenama u potražnji, agresivnom konkurencijom i nesigurnom cenom goriva, kao najvećeg fiksnog troška avio-kompanija, sve ozbiljne avio-kompanije pažljivo planiraju dugoročni razvoj svoje flote. To su glavni razlozi zbog kojih se Etihad ervejz odlučio da otkaže nabavku pomenutih 10 aviona”, navodi ta kompanija za B92.

  Rojters je objavio da kompanija Etihad planira da otpusti 50 pilota do kraja ovog meseca, a svetski mediji su pisali da je ta kompanija otkazala i narudžbinu 10 erbas A320 neo, što je bilo direktno povezano sa Er Srbijom jer je upravo takav tip aviona trebalo da stigne u flotu.
  [preporucene_vesti ids=”316616″]

  Izvor: B92

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE