Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Er Srbija ponovo otkazala let za London, razlog isti kao pre nedelju dana

  Aviokompanija Er Srbija je saopštila da je otkazala današnji popodnevni, let (JU386) između Beograda i Londona, a posledično i povratni let (JU387), zbog smanjenog broja osoblja na aerodromu Hitrou.

  Er Srbija je navela da je zbog najave sa aerodroma Hitrou da opsluga popodnevnih letova vikendom neće biti moguća ni u narednom periodu, bila prinuđena da otkaže popodnevne letove subotom i nedeljom tokom čitavog jula, počev od subote, 9. jula.

  Dodali su da su i prethodnog vikenda morala da otkaže dva leta (JU386/7) iz istih razloga.

  Er Srbija je navela da će sutrašnji (nedelja, 3. jul) popodnevni let (JU386) između Beograda i Londona, morati da obavi i pored najava u vezi sa otežanim opsluživanjem aviona na aerodromu Hitrou zbog toga što su, kako su objasnili, uslovljeni mogućnošću da u suprotnom izgube istorijski slot – pravo sletanja na Hitrou u određeno vreme.

  „Da bi umanjila negativan efekat pomenutih ograničenja na sopstveni saobraćaj i u što manjoj meri poremetila planove putovanja putnika, Er Srbija čini sve što je u njenoj moći da se pomenuti let obavi, uz određena prilagođavanja“, navodi se u saopštenju.

  Šta to znači?

  Objasnili su da „to znači da će na letu JU386 između Beograda i Londona biti moguće putovati isključivo sa ručnim prtljagom, dok registracija i prihvat predatog prtljaga neće biti mogući“.

  „Na povratnom letu iz Londona JU387 prevoz putnika neće biti moguć, te je kompanija prinuđena da taj let otkaže“, dola je Er Srbija.

  Apelovali su na putnike na sutrašnjem letu JU386 da nose prtljag sa kojim mogu samostalno da manipulišu prilikom ukrcavanja i iskrcavanja, vodeći računa o bezbednosnim ograničenjima koja se odnose na zabranjene predmete u kabini, a čija je lista dostupna na portalu Er Srbije.

  „Zbog specifičnosti situacije, kompanija će po izuzetku omogućiti odstupanja od standardnog ograničenja mase od osam kilograma“, dodaje se u saopštenju.

  „Paradoksalna situacija“

  Er Srbija je navela i da je „tako dovedena u paradoksalnu situaciju da joj se najavljuje da neće biti mogući prihvat i otprema i otpravljanje putnika, njihovog prtljaga i aviona, dok se sa druge strane insistira da se letovi obave, pa čak i delimično ili potpuno prazni“.

  Službe Er Srbija, kako su naveli, neprekidno rade na zbrinjavanju svih putnika sa tih letova, pre svega preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove.

  Angažovano i dodatno ljudstvo

  Za sve to vreme, Er Srbija, kako su ukazali, se trudi da se za putnike obezbedi podršku, kao i pravovremeno informisanje.

  Dodali su da angažuju i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima.

  „Er Srbija je angažovala neophodno ljudstvo i avione iz svoje flote i bila je spremna da u punom kapacitetu obavi saobraćaj na vreme i u skladu sa planiranim redom letenja“, dodali su u saopštenju.

  Ukazali su i da nažalost ne mogu da utiču na spremnost aerodroma sa kojih i na koje leti.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE