Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  REKORD: Er Srbija i u avgustu prevezla više od 400.000 putnika

  Kompanija Er Srbija saopštila je da je tokom avgusta, drugi mesec zaredom, uspela da preveze više od 400.000 putnika preko aerodroma u Beogradu i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu,.

  To je kako se navodi, najveći broj prevezenih putnika tokom tog meseca još od 2013., od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom.

  Više putnika nego 2021.

  Broj putnika povećan je za 38 odsto u odnosu na isti mesec 2021, odnosno za dva odsto u odnosu na avgust rekordne pretpandemijske 2019. ;

  Kako je navedeno, dobre rezultate postigao je čarter prevoz, u okviru kojeg je prevezeno skoro 90.000 putnika, a pored čarter letova, tokom avgusta zabeleženo je i snažno kretanje dijaspore iz Srbije i regiona, što je rezultiralo porastom broja prevezenih putnika na rutama ka Zapadnoj Evropi.

  Najviše putnika leti ka Italiji i Nemačkoj

  Najveći rast, od 290 odsto, beleži Rim, posle kojeg slede Milano sa (224 odsto), Štutgart (208 odsto), Diseldorf (140 odsto) i London (129 odsto).

  Srpska nacionalna avio-kompanija procenjuje da će broj njenih putnika u avgustu, slično kao i u julu, činiti više od 55 odsto od ukupnog broja putnika koji su putovali preko Aerodroma Nikola Tesla Beograd.

  „Tokom avgusta zauzeli smo prvo mesto u širem regionu Balkana kada je reč o nedeljnom broju obavljenih letova. Putnici prepoznaju pogodnosti koje im omogućava naša mreža destinacija i brojne frekvencije tokom letnje sezone i nastavljaju da nam pružaju poverenje na čemu smo im izuzetno zahvalni. Uvereni smo da će se trend rasta broja putnika na letovima naše kompanije nastaviti i u narednom periodu. Sve pomenuto nas motiviše da nastavimo sa unapređvanjem ponude, šireći je novim, atraktivnim destinacijama,“ izjavila je Maša Vasović, viša menadžerka za upravljanje prihodima Er Srbije.

  Ovog leta, nacionalni avio-prevoznik leti sa 15 aerodroma u zemljama bivše Jugoslavije, što je ranije bio slučaj jedino sa njegovim prethodnikom, kompanijom JAT.

  Rast broja prevezenih putnika, u odnosu na isti mesec prethodne godine, zabeležen je i ka Sofiji (172 odsto) i Bukureštu (80 odsto).

  „Za Er Srbiju region Balkana, povezivanje balkanskih zemalja i mobilnost njihovih stanovnika od izuzetne je važnosti. U skladu sa tim, nacionalna avio-kompanija je aktivno učestvovala na nedavnom dogadjaju koji je u Beogradu organizovan u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan'“, navela je kompanija u saopštenju.

  REKORD: Er Srbija prevezla najviše putnika tokom jednog meseca IKADA

  Izvor: Beta

  Foto: Er Srbija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE