EPS će iz Rudnika Pljevlja uvoziti 500 tona uglja dnevno

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EPS će iz Rudnika Pljevlja uvoziti 500 tona uglja dnevno

  Rudnik uglja Pljevlja i Elektroprivreda Srbije uspostavili su saradnju koja podrazumeva isporuku Srbiji oko 500 tona uglja dnevno, potvrđeno je u EPS.

  Dogovor su na sastanku u Beogradu, 31. marta, postigli v.d. direktora EPS Miroslav Tomašević i izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić.

  Kalorijska vrednost uglja za koju je EPS zainteresovan kreće se od 7.500 do 8.000 kJ/kg. Kada je reč o ceni i transportu, oni će biti zvanično definisani u narednom periodu.

  Milan Lekić je rekao da cena svakako neće biti manja u odnosu na postojeću cenu po kojoj se ugalj distribuira Termoelektrani Pljevlja (TEP), iako je reč o uglju manjeg kvaliteta u odnosu na onaj koji se isporučuje TEP.

  “Tokom ove kalendarske godine načelno je dogovoreno da se isporuči oko 300.000 tona uglja, sa tendencijom da ta količina ubuduće bude povećana. Dogovoreno je da Rudnik uglja Pljevlja u narednom periodu formira cenu i da se podrobnije definišu svi elementi saradnje. Prema određenim pretpostavkama, u planu je da se na dnevnom nivou isporučuje oko 500 tona uglja”, naveo je Lekić.

  Kako je dodao, troškovi transporta prema Prijepolju ili Lazarevcu, u zavisnosti od definitivne odluke gde će biti distribuiran ugalj, biće u potpunosti pokriveni od strane EPS.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE