Epl izbacio stolice, "brine o zdravlju zaposlenih"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Epl izbacio stolice, “brine o zdravlju zaposlenih”

  Epl je oduvek bio neobičan, ali ovoga puta izvršni direktor Tim Kuk je zaista iznenadio svoje zaposlene odlukom da izbaci stolice i obezbedi im sto za stajanje.

  Kako prenosi Biznis insajder, Kuk je odlučio da promeni životni stil svojih zaposlenih i spasi ih “novog raka”. “Sedenje je novi rak”, rekao je ovaj milijarder.

  To, ipak, ne znači da će zaposleni morati da stoje po ceo dan. Svaki od radnika moći će da se odmori na sopstvenom stočicu, specijalno dizajniranom po ceni od 1.200 dolara, a zajedničke prostorije, kao kantine i kafići, uređeni su unikatnim nameštajem od hrastovih stolova i stolicom koji koštaju po 2.500 dolara

  Osim zdravog “stajanja”, novo sedište kompanije Epl Park, puno je voćki, a ima i kantinu “Caffe Mac”, koja koristi njihove plodove za pravljenje ručkova i večera, a tu je i teretana za fizičku formu.

  Sama izgradnja Epl Parka koštala je preko pet milijardi dolara, a jedan od ciljeva je da neobičnom arhtekturom i zdravim životnim stilom privuku nove radnike.

  “Stiv Džobs je imao viziju radnog mesta koje omogućava da ljudi rade zajedno u zajedničkim prostorijama u kojima se neplanirano susreću. Nivo ideja, kreativnosti i inovacija koja proizilazi iz toga je fenomenalna”, rekao je Kuk.

  Izvor: Nedeljnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE