Ekspert za trovanje hranom otkriva 6 namirnica koje nikada ne bi pojeo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ekspert za trovanje hranom otkriva 6 namirnica koje nikada ne bi pojeo

  Bill Marler proveo je više od 20 godina radeći na tužbama za trovanje hranom, a njegovi klijenti dobijali su milione dolara kao odštetu. Odlučio je da više ne jede određene vrste hrane, jer ga je, kako sam kaže, iskustvo ubedilo da te namirnice nisu vredne rizika.
  Ovo je hrana koja najviše plaši ovog eksperta.

  ostrige-pix

  1. Sirove ostrige.

  Trovanje školjkama u proteklih 5 godina veće je u odnosu na prethodne dve decenije. Krivac: zagrevanje vode. Kako se globalno voda sve više zagreva, to pospešuje rast mikroba, koji završavaju u sirovim ostrigama.

  povrce-pix
  2. Voće i povrće koje je iseckano i oprano. (i tako spakovano za prodaju).

  Ovakav način prodaje voća i povrća sve je popularnije. Marler kaže da ih izbegava „kao kugu“. Možda je lakše za konzumaciju ali što se hrana više obrađuje i prolazi kroz više ruku, to su veće šanse za kontaminaciju.

  klice-pix

  3. Sirove klice.

  Sirove klice bile su uzrok više 30 bakterijskih epidemija (prvenstveno salmonele i E.koli) u poslednje dve decenije. Marler kaže da uopšte ne konzumira ovu hranu jer postoji visoki rizik kontaminacije.

  meso-pix

  4. Krvavi biftek (ili bilo koje meso koje nije dovoljno pečeno).

  U restoranu, Marler neće naručiti meso koje nije bar srednje pečeno. Prema ekspertu, meso mora da bude termički obrađeno na visokoj temperaturi, da bi se ubile bakterije koje mogu da prouzrokuju E.coli ili salmonelu.

  jaja-pix

  5. Sirova jaja.

  Sirova jaja mogu da prouzrokuju trovanje salmonelom, i Marler ih izbegava.

  mleko-pix

  6. Nepasterizovano mleko i sokovi.

  Sve je više pokreta koji ohrabruju ljude da piju „sirove“ sokove i mleko, tvrdeći da pasterizacija smanjuje hranljivu vrednost. Marler kaže da pasterizacija nije opasna – ali sirova pića mogu da budu, a preskakanje ovog sigurnosnog koraka može da znači povećan rizik od kontaminacije bakterijama, virusima i parazitima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE