"Eksperimentišu sa nama đacima. Pa nismo mi zamorčići."

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Eksperimentišu sa nama đacima. Pa nismo mi zamorčići.”

  U nekim nemačkim pokrajinama deca su već pošla u škole, u drugima se tek pripremaju. Ali zbog korone, mnogim đacima pomisao na to baš i nije prijatna. Neki čak uopšte ne žele da dođu u školu.

  Srednjoškolka Elea Maršolek (15) bila je “totalno šokirana” kada je saznala da u četvrtak ponovo mora u školu.

  Ona smatra da je odluka o ponovnom otvaranju škola koje su zatvorene več mesec dana – “neodgovorna”.

  Eleu je to toliko iznerviralo da je na Instagramu poslala poruku – direktno premijeru Severne Rajne-Vestfalije. “Mi smo buduće biračko telo i nećemo zaboraviti koga sada boli briga za naše zdravlje”, piše ona između ostalog u dugom tekstu, piše Dojče vele.

  Ona kaže da ima respekt prema koroni, ali da se ne plaši mnogo. Međutim, njen brat trenutno je na stručnoj obuci za negovatelje. “Ako se zarazim u školi i on to onda prenese u starački dom, to bi bila prava katastrofa.”

  I učenici se organizuju i putem interneta pozivaju na bojkot. Elea se još nije pridružila bojkotu. Ali i ona se boji da zbog pandemije neće izaći na ispite dovoljno pripremljena i možda neće postići željeni prosek. Korona bi mogla i da odloži njen san o studiranju u Engleskoj.

  Ali, sada je najviše brine četvrtak. Početkom nedelje je od škole dobila i-mejl sa preciznim informacijama: imaće časove sa pola svog razreda – ukupno 13 učenika. Ipak, neazdovoljna je politikom, između ostalog i zbog toga što dugoročni planovi za otvaranje škole još uvek nisu dostupni. “Imam utisak da hoće da eksperimentišu sa nama đacima. Pa nismo mi zamorčići.”

  Izvor: Dojče vele

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE