Mali: Posao u Ministarstvu za još 16 najboljih studenata Ekonomskog fakulteta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali: Posao u Ministarstvu za još 16 najboljih studenata Ekonomskog fakulteta

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Ekonomski fakultet u saradnji sa Ministarstvom finansija raspisao konkurs za 16 radnih mesta, namenjenih najboljim studentima te obrazovne institucije.

  “Ministarstvo finansija ponovo daje šansu najboljima da se prijave, kako bi pokazali svoje znanje i dobili sjajnu priliku da ga usavršavaju”, naveo je Mali u saopštenju.

  Do sada je dva puta rapisivan konkurs za zapošljavanje u Ministarstvu finansija, prvo za šest, a potom i sedam najboljih studenata Ekonomskog fakulteta.

  Ekonomski fakultet u Beogradu (YouTube)

   

  Ovoga puta su otvorena radna mesta u Sektoru budžeta, Sektoru za makroekonomske i fiskalne analize i projekcije, Sektoru za praćenje fiskalnih rizika i Sektoru za finansijski sistem, kao i u Upravi za trezor i Upravi za javni dug.

  “Onima koji se dobro pokažu, dajemo šansu da dobiju ugovore i na neodređeno vreme. Nama su potrebni najbolji i zato ih i pozivam da se prijave”, rekao je Mali i dodao da na ovu šansu mladi treba da gledaju kao na odličnu priliku za lični i profesionalni razvoj.

  Prilika da se stekne ozbiljno radno iskustvo

  On je objasnio da će kadrove najpre selektovati Ekonomski fakultet, i napomenuo da pravo prijave imaju studenti završnih godina, kao i oni koji su završili fakultet, a još nisu stekli radno iskustvo.

  “Ovo je sjajna prilika da se stekne ozbiljno radno iskustvo, jer se upoznaje državni aparat, odnosno svi mikro delovi ogromnog finansijskog sistema koji je krvotok naše države. Čak iako se opredele da karijeru kasnije grade u privatnom sektoru, ovo iskustvo za njih biće dragoceno”, naveo je Mali.

  Siniša Mali, ministar finansija (Beta)

  Ministar Mali je istakao da je ovo još jedan od načina da država pokaže da brine o mladima. “Svi mladi od 16 do 29 godina će početkom juna dobiti pomoć države u iznosu od 100 evra” , rekao je Mali i podsetio da su oni i početkom februara dobili isti iznos novčane podrške.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE