Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ekolog za otcepljenje Pljevalja od Crne Gore: Spas od ekstremnog siromaštva

  Predsednik ekološkog društva Breznica Milorad Mitrović namerava da pokrene inicijativu za organizovanje referenduma na kome bi se građani Pljevalja izjasnili da li podržavaju da se Pljevlja otcepe od Crne Gore i formiraju posebnu nezavisnu državu.

  Time bi, kako tvrdi, grad konačno mogao da nesmetano raspolaže svojim prirodnim bogatstvima i novcem koji centralne vlasti nekontrolisano izvlače iz ove sredine, pišu Vijesti.

  Smatra da je to jedini razuman način da bi se spasili građani od ekstremnog siromaštva i ova, jedna od najbogatijih crnogorskih opština od potpune ekološke i ekonomske propasti.

  Mitrovića je na takvo razmišljanje podstakla aktuelna Vlada Crne Gore koja je nastavila kao i prethodne, „kolonijalni odnos prema Pljevljima i pljačku njenih privrednih resursa“.

  Isključivu odgovornost, tvrdi Mitrović, za ovakvo katastrofalno stanje u kojem se Pljevlja nalaze, snosi vlast iz Podgorice.

  „Vlada Crne Gore donela je odluku da već opredeljena sredstva za izgradnju nove zgrade Opšte bolnice u Pljevljima, za koju je u 2023. godini planirano 505.900 evra, rasporedi na `više tekućih projekata` u Nikšiću i Rožajama, tačnije za izgradnju ski centra na lokalitetu Hajla kod Rožaja i pomoć lokalnoj televiziji Nikšić“, kaže on.

  Dakle, tvrdi, više je nego jasno da je izgradnja ski centra i pomoć lokalnoj televiziji važnije od zdravlja Pljevljaka, ili jednostavnije, Pljevlja i građani Pljevalja su uvek na poslednjem mestu za sve dosadašnje vlasti, uključujući i ovu poslednju.

  „Ova vest koja će postati afera, biće kap u čaši koja će preliti i pokrenutu Pljevljake na razmišljanje da li i dalje žele da žive u ovoj i ovakvoj Crnoj Gori i u ovakvim uslovima nedostojnim čoveku u dvadeset prvom veku“, rekao je Vijestima poznati pljevaljski ekolog.

  On tvrdi da su „političke odluke kreirane u Podgorici napravile su od Pljevalja koloniju i najobičniju kasabu iz koje ljudi beže glavom bez obzira“.

  Izvor: Vijesti

  Foto: screenshot, printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE