Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta je Ecobot – pametno čišćenje uz autonomne robote

  Ecobot roboti predstavljaju najsavremenije uređaje u ovoj tehnologiji i prvu kariku u nizu digitalne transformacije u industriji čišćenja. 

  Ecobot roboti su u potpunosti autonomni roboti za čišćenje i održavanje higijene koji automatizuju procese čišćenja uz maksimalnu produktivnost i najviše performanse.

  Svaki od ovoh robota, s obzirom na savremenu tehnologiju je opremljen sa više od 20 različitih senzora i kamera najsavremenije tehnologije, koje robot koristi da skenira prostor u kome se nalazi, čime stiče idealnu sliku o tome šta je oko njega i gde se on nalazi u tom prostoru.

  Ecobot roboti za čišćenje i održavanje higijene

  Primena je šarenolika, od prostorija u raznim industrijama, stanicama, aerodromima, školama, poslovnim prostorima, tržnim centrima, bolnicama, hotelima, kao i u vrlo zahtevnim i složenim maloprodajnim objektima.

  Govoreći o Ecobot robotima stručni saradnik, Milan Milošević istakao je da oni imaju složeni softver koji je baziran na veštačkoj inteligenciji.

  „Na osnovu svih informacija koje, sa jedne strane dobija od senzora, a sa druge strane od operatera koji posredstvom tableta na robotu, može da unosi određene komande, poput toga šta treba da se čisti, na koji način, kojom tehnologijom, robot stiče jasnu sliku o tome šta treba da radi i kada“, objasnio je Milošević.

  Prema njegovim rečima, s obzirom na automatizaciju procesa, roboti dolaze zajedno sa radnom stanicom koja se instalira u određeno prostoriji gde robot može da napuni svoju energiju, čistom vodom i izbai onu prljavu.

  Milan Milošević (YouTube)

  „Robot automatizuje proces tako što prati sve te informacije koje je dobio, a onoga trenutka kada mu se signalizira da je voda zaprljana, da se baterija istrošila ili bilo šta, vrati se na radnu stanicu, gde i podiže ekološku svest i osposobljava da može da nastavi ciklus čišćenja“, kazao je Milošević.

  Za čišćenje prostora od 5.000 kvadrata mesečno je potrebno oko 300 radnih časova ljudske radne snage, dok je Ecobot robotu potrebno samo 130 sati

  Milošević je istakao da je sam proces čišćenja veoma jenostavan, a kako on izgleda možete pogledati u OVOM VIDEU.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE