Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Džonson: Imigracija nije rešenje za NESTAŠICU, neka firme POVEĆAJU plate

  Britanski premijer Boris Džonson poručio je da se neće vratiti „nekontrolisanoj imigraciji“ u rešavanju krize zbog nestašice goriva i gasa, ističući da su mu birači dali poverenje kako bi raskinuo s modelom niskih plata za niskokvalifikovane poslove.

  Na početku konferencije svoje konzervativne stranke, Džonson je ponovno branio svoju vladu od optužbi onih koji ne mogu nabaviti gorivo za svoje automobile, trgovaca koji upozoravaju na moguću nestašicu za Božić, te gasnih kompanija koje se bore s velikim skokom veleprodajnih cena.

  „Put napred za našu zemlju nije nekontrolisana imigracija i omogućavanje ogromnom broju ljudi da rade. Dakle, ono što neću učiniti je vraćanje na stari propali model niskih plata i niskokvalifikovanih poslova, podržanih nekontrolisanom imigracijom“, rekao je za BBC.

  Britanija je suočena s problemima u lancu snabdevanja, zbog čega nedostaje goriva i brojnih namirnica. Džonson je jasno poručio da se neće osloniti na imigraciju kako bi rešio taj problem, već je odgovornost prebacio na firme da povećaju plate kako bi privukli više radnika.

  Glavni poverenik Konzervativne stranke Oliver Dauden kazao je da vlada preduzima mere kako bi se zaposlilo više vozača kamiona.

  Džonson se suočava s kritikama unutar stranke zbog napuštanja tradicionalnog stajališta stranke o niskim porezima. Britanski premijer povećao je poreze kako bi pomogao sektorima zdravstva i socijalne zaštite.

  „Naravno, ne želimo da dižemo poreze, ali ono što nećemo učiniti jeste da postupamo neodgovorno s javnim finansijama“, rekao je Džonson. „Ako to mogu izbeći, ne želim ponovo dizati poreze, naravno da ne“, poručio je premijer.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE