Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Džoni Dep jeste dobio sudski spor, ali je izgubio MNOGO TOGA

  Jedna od glavnih tačaka spora na suđenju između Džonija Depa i Amber Herd bilo je pitanje zbog čega je glumcu uništena unosna filmska karijera. Zbog toga su se svetski mediji bavili njegovim novčanim gubicima, ali i odštetom koju je Džoni Dep dobio zbog klevete njegove bivše supruge.

  Depovi advokati tvrdili su u predmetu o kleveti da je tekst o Amber Herd, koji je osvanuo na „The Washington Post“, u kojem je sebe nazvala „javnom ličnošću koja predstavlja zlostavljanje u porodici“, narušio njegovu reputaciju i karijeru. Njeni advokati su primetili da je glumčev obrazac lošeg ponašanja i publiciteta naštetio njegovoj karijeri i pre nego što je članak objavljen.

  Obe strane su tokom suđenja izvele svedoke kako bi pokušale da potkrepe svoje tvrdnje.

  Džoni Dep Amber Herd sudjenje (Beta/AP)

  Šta je Džoni Dep izgubio zbog sudskog spora sa Amber Herd?

  Depov menadžer za talente, Džek Vigam, svedočio je da je njegov klijent izgubio ugovor vredan 22,5 miliona dolara kako bi ponovio svoju ulogu kapetana Džeka Speroua u šestom nastavku filma „Pirati sa Kariba“ nakon objave teksta. Sporazum je bio usmen i nije formalno zapisan u ugovoru, svedočio je Vigam. Kako je rekao, početkom 2019. postalo mu je jasno da će Dizni „ići u drugom pravcu“.

  Elen Čarlson Bredehoft, advokat Amber Herd, ukazala je na prethodni Vigamov iskaz. On je rekao da je bila jesen 2018. pre nego što je tekst izašao. U tom trenutku je shvatio da je malo verovatno da će se Dep pojaviti u sledećem filmu „Pirati“.

  Džek Vigam je na suđenju svedočio da otprilike u to vreme Dizni još nije doneo odluku o tome da li će se glumac pojaviti u filmu. Dodao je da su on i producent Džeri Brukhajmer pokušavali da ubede kompaniju da zadrži Depa u franšizi.

  „Imali smo nadu. Postalo mi je jasno početkom 2019. da je gotovo“, rekao je on.

  Forenzički računovođa Majk Spindler je u utorak svedočio da je analizirao Depovu zaradu nakon članka iz 2018.

  „Zaključio sam da je Dep izgubio zaradu od približno 40 miliona dolara“, rekao je Spindler.

  Džoni Dep, Amber Herd – sudjenje (Beta/AP)

  Dizni se bavio slučajem Džonija Depa

  Izvršna direktorka Diznijeve produkcije, Tina Njuman, svedočila je da nije znala za bilo kakve odluke o potencijalnoj Depovoj ulozi u šestom delu filma „Pirati“, koje su bile direktno povezane sa tekstom Amber Herd. Ona je svedočila da postoje dokazi. Ukazala je da su se rukovodioci Diznija dopisivali na temu članka ,,Rolling Stone-a“ iz 2018. godine. U njemu se citiraju Depove „tužbe od više miliona dolara, priče o piću i hašišu, braku koji je bio pogrešan. Jedan izvršni direktor odgovorio je „tužno“.

  Advokati Amber Herd pozvali su kao svedoka agenta koji je rekao da je zastupao Džonija Depa oko 30 godina. Trejsi Džejkobs je rekao da su problemi u glumčevoj karijeri počeli mnogo pre 2018. godine, kada je članak osvanuo u The Washington Postu. Džejkobsova je radila sa Džonijem 10 godina, a onda ju je otpustio 2016. Ona je priznala da je Dep pokazivao obrazac „neprofesionalnog ponašanja“, uključujući kasno pojavljivanje na filmskim setovima.

  „Bila sam veoma iskrena prema njemu i rekla mu da mora da prestane da radi to“, svedočila je Trejsi Džejkobs.

  Ponašanje koje je Trejsi navela uključivalo je povećanje upotrebe droga i alkohola. U određenom trenutku njegove karijere, svedočila je ona, glumac je redovno nosio slušalicu na snimanju kako bi mu govorili reči.

  Džoni Dep Beta/AP

  Džoni Dep Beta/AP

  Oboje dobili višemilionsku odštetu

  Džoni Dep dobio je tužbu za klevetu protiv svoje bivše supruge Amber Herd, pošto je porota u sredu objavila presudu za slučaj koji je pratila svetska javnost.

  Sedmočlana porota utvrdila je da glumac ima pravo na kompenzaciju od 10 miliona dolara i kaznenu odštetu od 5 miliona dolara. Ali, pošto zakon države Virdžinije ograničava kaznenu odštetu na 350.000 dolara, stvarni iznos koji će biti dodeljen Depu je 10,35 miliona dolara.

  Dep je tužio Herd, jer ga je prema njegovim rečima oklevetala optužujući ga za porodično zlostavljanje.

  Amber Herd je takođe podnela protivtužbu protiv Depa i tražila odštetu od 100 miliona dolara. Ona je rekla da ju je njegov pravni tim lažno optužio za izmišljanje potraživanja protiv Depa. U toj protivtužbi porota je Amber dodelila 2 miliona dolara odštete.

  Porota je utvrdila da je jedna od njenih tačaka validna: da ju je bivši Depov advokat Adam Voldman oklevetao kada je jednom tabloidu rekao da su ona i njeni prijatelji napravili prevaru koja je uključivala pljačkanje njenog stana da bi izgledao gore policiji.

  Sud

  Sud (Pixabay)

  Presuda porote je podeljena

  Dep je tužio bivšu suprugu u tri tačke za klevetu. Tražio je najmanje 50 miliona dolara nadoknade štete i kaznu od najmanje 350.000 dolara, zajedno sa advokatskim i sudskim troškovima.

  Džoni, koji nije bio u sudnici u sredu, napisao je na Instagramu da mu je ,,porota vratila život“.

  ,,Od samog početka, cilj pokretanja ovog slučaja je bio da se otkrije istina, bez obzira na ishod“, istakao je glumac.

  S obzirom da su optužili jedno drugo za uništenje života, ishod se smatra referendumom. Presuda porote je podeljena. Porotnici su utvrdili da je Herdovu oklevetao Depov advokat koji je tvrdio da je glumica načinila ,,prevaru“ budući da je njihov dom bio u rasulu kada je stigla policija.

  „Razočaranje koje danas osećam je neopisivo. Slomljeno mi je srce što brdo dokaza nije bilo dovoljno da se suprotstavi nesrazmernoj moći i uticaju mog bivšeg muža“, rekla je ona nakon presude i presudu nazvala nazadnom za žene.

  Džoni Dep, Amber Herd – sudjenje (Beta/AP)

  Kako se svedočenje Amber Herd završilo?

  Amber Herd je kazala da želi da je Džoni Dep ostavi na miru. Čitanje presude je za trenutak odloženo nakon što je sudija utvrdila da porotnici nisu završili popunjavanje formulara. Nakon što je pregledala formulare porote, sudija Peni Askarate naložila je da se vrati sedam članova kako bi odredili odštetu.

  Dep nije bio prisutan u sudnici kada je presuda pročitana, ali Amber je bila tu. Porota je želela da razjasni koja izjava je podstakla Depovu tužbu.

  ,,Da li se Depova tvrdnja da je Herdova dala klevetničku izjavu odnosi na njen novinski članak u celini ili samo na njegov naslov?“, pitali su Peni.

  „Izjava je naslov, a ne ceo tekst“, odgovorila je Askarate nakon razgovora sa advokatima obe strane.

  Naslov na Washington Postu iz 2018. glasi: „Govorila sam protiv seksualnog nasilja i suočila se sa gnevom naše kulture. To se mora promeniti.“

  Kada je sudija poslala porotnike na veće, dobili su formular za presudu u kojem je bilo niz pitanja. Među njima je ,,da li je Depov tim dokazao da je Herdova izjava lažna“. U formularu se takođe postavlja pitanje da li se porotnici slažu da je Herdova nameravala da okleveta Depa.

  Džoni Dep

  Džoni Dep_photo credit Ross Halfin

  Zbog čega je Džoni Dep tužio bivšu suprugu?

  Dep je tužio Herd zbog članka iz 2018. koji je objavio ,,The Washington Post“. U njemu poziva na promenu načina na koji SAD tretiraju žrtve zlostavljanja, ali i na podršku Zakona o nasilju nad ženama.

  U tekstu nije stajalo Depovo ime. Ali u sudskoj tužbi iz 2019. piše da se „radilo o navodnoj viktimizaciji Amber Herd nakon što je javno optužila svog bivšeg muža Džonija Depa za porodično zlostavljanje 2016. godine“. Ona se tada pojavila na sudu sa povredama na licu, pa je Dep dobio privremenu zabranu prilaska.

  Podsećamo, Amber Herd i Džoni Dep su se venčali u februaru 2015. Ona je podnela zahtev za razvod u maju 2016. Nekoliko dana kasnije, tražila je zabranu prilaska. Izjavila je da ju je pogodio iPhone-om u glavu i udario tokom svađe u Los Anđelesu. Dep je negirao njene navode. Policija je tada saopštila da nije pronašla dokaze o zločinu i da Herd nije insistirala na zvaničnom izveštaju.

  Kada su njih dvoje zvanično razveli 2017. godine, sporazum je navodno uključivao odredbu u kojoj su bili saglasni da ne razgovaraju o svojoj vezi u javnosti.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE