Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dženifer Lopez podržava latinoameričke preduzetnice sa 14 milijardi $

  Novo partnerstvo Dženifer Lopez obezbeđuje preduzetnicama iz Latinske Amerike 14 milijardi dolara kapitala do 2030.

  Lopez se udružuje sa Grameen America, mikrofinansijskom organizacijom sa sedištem u Njujorku, kako bi proširili pristup kapitalu koji bi dopro do 600.000 latino preduzetnica. Takođe se ulaže i u šest miliona sati za obuku o finansijskom obrazovanju za žene.

  „Radili smo na parkingu, bili smo ljudi koji kuvaju u kuhinji i održavaju domaćinstvo. To je ono sa čime sam odrasla“, kaže Lopez. Ona takođe ističe za Inc. da njena mama nije išla na koledž jer nije imala pristup tome. Ali kroz ovo partnerstvo, Lopez se nada da će stvoriti pravedniji i inkluzivniji pejzaž za latino preduzetnice.

  Misija Grameena naglašava kako je pristup poslovnom kapitalu ljudsko pravo, kaže Andrea Jung, izvršni direktor i predsednik organizacije. „Bez obzira na pol, rasu ili prihod, želimo da se uverimo da svi imaju šanse na tom putu iz siromaštva ka finansijskoj uključenosti u sistem koji u suštini stavlja u nepovoljniji položaj zajednice obojenih i stavlja žene u nepovoljniji položaj“, kaže Jung.

  Dženifer Lopez (Beta/AP)

  Jung dodaje da je Grameenova namera da zajmovi pomognu preduzetnicima da ostvare poslovni prihod – što se, kako kaže, „odslikava u 13-godišnjoj istorijskoj stopi otplate od 99,6 odsto“. Jung kaže da se prosečna veličina zajma u Grameen-u kreće oko 5.000 dolara, iako prvi krediti ne prelaze 2.000 dolara kada se član pridruži programu.

  Žene u lošem kreditnom položaju

  Za pristup kreditima, zainteresovane strane moraju postati član Grameen-a. Od njih se tada zahteva da završe jednonedeljni kurs finansijske obuke pre nego što dobiju zajam, ali moraju da nastave da učestvuju u nedeljnim sesijama finansijske pismenosti. Članovi Grameen-a takođe moraju da plaćaju svoje zajmove na nedeljnoj bazi.

  Krediti su namenjeni samo za poslovnu upotrebu i mogu se koristiti za potrebe obrtnog kapitala, u rasponu od inventara do nove opreme do iznajmljivanja.

  Horoskopski znci, posao

  Preduzetnici (Pixabay)

  Jung objašnjava da institucija očekuje da preduzeća koja apliciraju za kredit budu legalna i u svojim državama. A to nije uvek slučaj – Tito je nedavno najavio program grantova od 250.000 dolara za proširenje pristupa kapitalu za preduzetnike, ali je zabranio nizu kontroverznijih sektora da podnose prijave.

  Jung objašnjava da mnoge žene koje traže kredite od Grameena često dolaze sa lošim ili bez kreditnim kreditnog rezultata. Kao takve, ove žene su tradicionalno isključene iz mejnstrim kreditnih institucija. To takođe objašnjava kamate iza zajmova.

  Uprkos tome, Jung je uporan: „To je veoma pristupačan kreditni proizvod, u poređenju sa alternativama za ljude koji ne mogu da se kvalifikuju sa tradicionalnim bankarskim sistemom“, kaže ona.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE