Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Džef Bezos u žiži javnosti: Sve što treba da znate o najbogatijem čoveku na svetu

  Mediji ovih dana dosta pominju Džefa Bezosa (Jeff Bezos), direktora Amazona, u čijem se vlasništvu nalazi i „The Washington Post“ i kompanija za svemirske letelice , „Blue Origin“.

  Na novembarskom festivalu „Summit LA17“ u Los Anđelesu, Bezos je podelio neke od svojih tajni za neverovatan uspeh i bogatstvo. „TechCrunch“ je podelio sa publikom uvid u um najbogatijeg čoveka na svetu – od toga kako je upoznao i izabrao svoju sadašnju suprugu do toga zašto ne multitaskuje.

  Za Bezosov uspeh važno je to što je izabrao pravu partnerku

  Džef i njegova supruga Mekenzi Bezos u braku su već 24 godine. Upoznali su se kada ju je Bezos intervjuisao za posao u firmi za investiranje „D.E. Shaw“. Kako je Bezos rekao za „Vog“, čim ju je ugledao znao je da je puna potencijala. „Mislim da je moja žena snalažljiva, pametna, ima kliker i super izgleda. Ali, imao sam sreće da sam pročitao njen CV pre nego što sam je sreo, tako da sam tačno znao gde su njene slabosti,“ našalio se Bezos u intervjuu za „Vog“.

  Bezos izbegava multitasking kako bi bio uspešan

  „Kada večeram sa prijateljima ili porodicom, onda sam stvarno prisutan. Ne volim da radim više stvari istovremeno. Ako čitam mejl, onda ga stvarno čitam, sa punom pažnjom,“ rekao je Bezos.

  O multitaskingu kao mitu smo već pisali

  [preporucene_vesti ids=“112275″]

  Znajte koji su vaši talenti

  Bezos smatra da ono što je dobro i kvalitetno nije i ono što je brzo. Napravio je i poređenje. „U mom baru iz snova, u kome bi se služili vrhunski kokteli, pisalo bi „Da li želite dobre koktele ili želite da vam brzo stignu?“

  Izaberite avanturu umesto lakšeg puta

  Bezos smatra da svi imaju dve opcije da naprave svoju „životnu priču“. Ili će posegnuti za „lakoćom i komforom“ ili za „životom punim avanture“. Nijednog trenutka ne sumnja šta je ispravan izbor – kaže da ćete sa 80 godina biti mnogo ponosniji na svoj avanturistički život.
  Bezos je i opisao svoju odluku da osnuje „Amazon“:

  „Znao sam da kada budem imao 80 godina, neću zažaliti što sam ovo probao. Neću zažaliti što sam pokušao da učestvujem u stvari zvanoj internet – za koji sam znao da će biti veoma važan. Znao sam čak i ako ne uspem, neću zažaliti.

  Za jednu stvar za koju sam znao da ću sigurno zažaliti jeste da ništa ne pokušam. Znao sam da će me to proganjati svakog dana.

  Izvor: BIZLife/Business Insider

  Foto: Beta/AP J.Scott Applewhite

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE