Dva srpska startup-a pred američkim investitorima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao, nezaposlenost

  Dva srpska startup-a pred američkim investitorima

  Delegacija koju čine 10 balkanskih startup-ova obilazi tokom februara američke gradove Finiks, Denver, Portland i Njujork.

  Sve kako bi predstavila domaće inovativne ideje potencijalnim investitorima. Među njima se nalaze i dva srpska startup-a sa velikim potencijalom: Dr. Knight i Klik. USA turneja se realizuje u okviru projekta crnogorskog Digital Den inkubatora, uz podršku partnera – State departmenta i U.S. Ambasade u Podgorici.

  Startup, kacelarija, lap top

  Digital Den realizuje prvu startup turneju u Sjedinjenim Američkim Državama do 26. februara. To je način da Balkan uđe na globalno tržište, na čija je vrata već zakucao zahvaljujući projektu Montenegrin Tech and Startup Bridge (MSTB) započetom krajem oktobra prošle godine kada je ekipa Digital Dena prvi put putovala u Ameriku i imala preko 40 susreta sa potencijalnim partnerima. U pitanju je ekonomsko-tehnološki most između Crne Gore, regiona i Sjedinjenih Američkih Država u oblasti inovacija i preduzetnistva u IT sektoru.

  Prvu grupu koja trenutno obilazi Ameriku čini 10 startup-ova iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

  Startup sastanak

  Srpski predstavnici

  • Knight – novi, potpuno „zeleni“ polimerni materijal koji pomaže ljudima u sprečavanju farbanja odeće tokom pranja veša. Dr. Knight inovativnim na tržištu čine potpuno novi patentirani materijal i tehnologija. Ona podrazumeva ekološku prihvatljivost, ponovnu upotrebu, efikasnost, višenamenski i funkcionalni dizajn.
  • Klik – efikasan, inkluzivan i bezbedan ekosistem digitalnog plaćanja koji podržava različite potrebe i mogućnosti pojedinaca i preduzeća, preko custom domaće tehnologije i kroz integraciju sa trećim stranama.

  Digital Den hub je domaćin najboljim inovatorima Zapadnog Balkana koji će imati priliku da svoje ideje predstavljaju investitorima, inkubatorima, angel investitorima, venture kapital fondovima, univerzitetima i velikim kompanijama u Americi. Projekat Crna Gora – Balkan – SAD će funkcionisati i dvosmerno, pa je već dogovorena implementacija startup-ova iz SAD u Crnoj Gori, kao i dolazak brojnih mentora i investitora u region.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE