Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusija, mobilizacija

  Dva ruska milijardera nađena mrtva, umrli u roku od samo 48 sati

  Tokom proteklog vikenda u Moskvi su pronađena dva mrtva milijaredera, a ruska policija tvrdi da nije reč o ubistvima.

  Oligarh Igor Kudrjakov (63) koji je pronađen mrtav bolovao je od već uznapredovalog stadijuma raka, a za koji se navodi kao uzrok smrti, ali 23 godine mlađi Anton Andrejevič Čerepenikov se navodno predozirao medicinskim plinom. Međutim, iz policije kažu da je istraga još u toku, prenosi N1 Zagreb.

  Kudrjakov se obogatio sa Service 77, najpopularnijom uslugom za dostavu u Rusiji. On je bio povezan s ruskim vlastima od prvog dana, a što mu svakako nije odmoglo da dostigne društveni status u kojem je uživao, piše Times.

  Čerepenikov je bio zviezda u porastu, obogatio se u IT sektoru, i to pošto je 2018. godine osnovao ICS Holding. Iako je tad imao samo 35 godina, od prvog dana povezan je sa ruskim bezbednosnim službama, sklopio je partnerstva i saradnju sa još tridesetak drugih tehnoloških kompanija pa je započeo biznis za proizvodnju uređaja za prisluškivanje.

  Njegovu kompanijeu nadgledala je firma Citadel, odgovorna za posebne „antiterorističke zakone“, čije je angažovanje olakšalo prisluškivanje građana. I ne samo to, Čerepenikov je prodao ICS Holding milijarderu Ališeru Usmanovu 2020. godine.

  Nagađa se da je Čerepenikov bio usko povezan s obaveštajnim službama i učestvovao u špijunskim aktivnostima Rusije, ali nije jasno koji bi bili motivi za njegovo eventualno ubistvo.

  Možda je sve i slučajnost, za sada se njihova smrt vodi kao nenasilna, a umrli su u roku od samo 48 sati. Međutim kada se njihove smrti stave u kontekst još 39 sličnih smrti oligarha i naučnika u Rusiji, od kada je počela ruska invazija na Ukrajinu, tada je u takvu slučajnost teško poverovati, piše Times.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE