Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gondola Zlatibor

  Drugi rođendan gondole: Zlatibor ucrtan na svetsku turističku mapu

  Gold gondola je opravdala očekivanja i ucrtala Zlatibor na globalnu turističku mapu, rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović povodom dvogodišnjice rada zlatiborske panoramske žičare.

  Žičara duga devet kilometa spaja centar Zlatibora sa vrhom Tornik i to je najveća opštinska investicija u vrednosti 13,5 miliona evra.

  „Posle dve godine rada se potvrdilo da je Gold gondola i više nego opravdala svoje postojanje, ne samo za nas kao lokalnu samoupravu i naša javna preduzeća, već i za stanovništvo opštine Čajetina, investitore i brojne turiste koji dolaze na Zlatibor.“

  Trenutno radimo na uvođenju brojnih pratećih sadržaja kao što je završetak upravne i poslovne zgrade na početnoj stanici gondole, izgradnja garažnog prostora, kao i izgradnja golf terena i sadržaja na vodi kod međustanice pored Ribničkog jezera, rekao je Stamatović.

  Investicija u zlatiborsku gondolu je, prema njegovim rečima, isplaćena već u prvoj godini njenog rada.

  „Više nemamo kreditno zaduženje kod banaka, kao ni finansijske obaveze prema isporučiocu opreme, tako da nam je sadašnji prihod čista zarada koju ulažemo u dodatne sadržaje za korisnike gondole. Uskoro počinjemo sa radovima na drugom kraku gondole, od međustanice kod Ribničkog jezera do vrha Čigota“, kazao je Stamatović.

  Direktorka preduzeća Gold gondola Bojana Božanić je najavila da se uskoro očekuje i 500 hiljaditi putnik.

  „Nastavljamo sa aktiviranjem novih sadržaja, sve u skladu sa prirodom i održivim načinom korišćenja. Na međustanici planiramo izgradnju ekološkog parka koji će već na leto biti u funkciji. Osvetlićemo trasu gondole, izgraditi solarnu elektranu, a planiramo i dodatne sadržaje na samoj gondoli, od kojih smo već aktivirali mogućnost uživanja u tradicionalnim zlatiborskim proizvodima tokom vožnje do Tornika i nazad“, rekla je Božanić.

  Zlatiborska gondola organizuje „branč u vazduhu“, cena za paket i do 22.000 RSD

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE