Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Druga strana medalje: Bivši zaposleni otkrio sve „TRIKOVE“ čuvenog kuvara

  Bivši zaposleni Nusreta Gökçea, poznatog kao Salt Bae, su protiv poznatog kuvara pokrenuli niz tužbi zbog navodnih incidenata u njegovim restoranima.

  Jedan od bivših zaposlenih tvrdi da je Salt Bae tokom posebno mirne smene za vreme ručka u njegovom londonskom restoranu članovima osoblja naredio da glume mušterije i čekaju u redu kako bi izgledalo da je restoran pun.

  Protiv čuvenog kuvara je podignuto sedam tužbi u dva grada, a Insider piše da su razgovarali sa devet bivših zaposlenih iz njegovih šest restorana širom sveta, koji su otkrili sasvim drugu stranu poznatog kuvara.

  Bivši zaposleni, koji žele da ostanu anonimni, opisali su ga kao sitničavog tiranina opsednutog bogatstvom te tvrde da su se morali boriti s krađom plata, diskriminacijom, zlostavljanjem na radnom mestu i „kulturom straha zasićenom testosteronom“.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

  Bivši barmen u njegovom londonskom restoranu rekao je da je mesto možda izgledalo „zlatno izvana“, ali da je u stvarnosti bilo „sranje iznutra“.

  „Kad bi ušao u restoran, bilo je kao da su stigli prokleti Backstreet Boysi. Svi su vrištali“, ispričao je bivši menadžer koji je blisko sarađivao s Baeom u njegovim restoranima u New Yorku i Majamiju, a sada je s ostalima spreman da otkrije njegovu pravu narav.

  „Igre gladi“

  Bivši zaposleni izjavili su da je Nusret imao favorite i da je znao nepredvidivo da otpusti ljude, a bivši londonski barmen rekao je da je atmosfera bila kao u Igrama gladi jer osoblje nije znalo hoće li biti otpušteno pre nego što im se završi smena.

  Drugi zaposleni, koji je radio u njegovom restoranu na Mykonosu, uporedio ga je s diktatorom, dok bivša menadžerka londonskog restorana kaže da joj je prijatelj iz ugostiteljskog sektora rekao da ne prihvati posao.

  Tvrdi da je bilo „vrlo neugodno biti u njegovoj blizini“ te navodi da je dva meseca nakon otvaranja samo pola osoblja zaposlenog na početku još uvek radilo u restoranu.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

  Bivša zaposlena otkrila je kako je jedan kolega dobio otkaz jer je slučajno razbio čašu u prisutnosti Salt Baea, dok je drugog odbio da zaposli jer mu se „nije svidela njegova košulja“.

  „Ako se Salt Baeu ne sviđaš, gotov si, nema otkaznog roka, ništa“, izjavila je, dok bivši zaposleni koji su radili za njegove restorane u Mykonosu i Dubaiju tvrde da je od osoblja tražio masaže. Bivši član osoblja iz Dubaija takođe je naveo da bi kuvar zaspao na stolu ako bi bio umoran, a radnici nisu znali smeju li ići kući dok se on ne probudi.

  Sve je lažna slika

  Osoblje je takođe reklo da su usprkos blještavom eksterijeru restorani zapravo bili „vraški jeftini“, počevši od pribora za jelo pa sve do uniformi, a bilo je i tvrdnji da se vino preostalo od boca naručivanih po stolovima preprodavalo u čašama.

  „Tvrdnje zapravo nisu ništa više od ponavljanja starih tužbi u kojima su potraživanja bila osporena i davno namirena. Nažalost, restorani visokog profila i popularni kuvari često su mete nepristojnih i neutemeljenih tvrdnji“, izjavila je Christy Reuter, advokatica koja zastupa kuvara.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

  „Nusret zapošljava više od hiljadu zaposlenih širom sveta. Šteta je da nekoliko starih tužbi i neke nimalo laskave primedbe zasene ogroman trud koji se ulaže u održavanje globalne radne snage u restoranima“, dodala je naglasivši doprinos kuvara Nusreta u stvaranju pokretne kuhinje za više od 6.000 toplih obroka za žrtve tragičnih zemljotresa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: IG/YT Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE