Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država penzionerima „zakinula“ više od 600 miliona evra

  Od 2014. pa do sada država je od penzionera kojima je zbog štednje smanjila primanja, uzela 612,4 miliona evra, objavio je Istinomer, a prenosi Danas.

  Kako je izračunao ovaj portal koji prati istinitost izjava političara i ispunjenost njihovih obećanja, vlada je direktnim smanjenjem penzija za 10 odsto ,,zaradila“ 432,7 miliona evra, dok je još 249,8 miliona evra uzela indirektno, tako što penzije nisu povećavane u skladu sa zakonom koji je važio do trenutka kada je Vlada odlučila da zamrzne primanja najstarijih.

  Ali, prošle godine su penzioneri dobili jednokratnu pomoć od po 5.000 dinara, što znači da im je ,,vraćeno“ 70,1 miliona evra, tako da kada se sve sabere i oduzme, dobija se račun od pomenutih 612,4 miliona evra, sa koliko su ovi građani finansirali državu. Kako navode u Istinomeru, to znači da je svaki od 1,7 miliona penzionera u Srbiji za poslednje tri godine Vladi Srbije dao oko 43.100 dinara.

  Ali, budući da penzije nisu smanjivane onima koji mesečno primaju manje od 25.000 dinara, sav teret su zapravo podneli oni sa višim penzijama, što znači da je svakom od njih uzet daleko veći iznos od ovoga.

  Izvor: Danas/Istinomer

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE