Drakulić: Budućnost razvoja Srbije su mala i srednja preduzeća (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Drakulić: Budućnost razvoja Srbije su mala i srednja preduzeća (VIDEO)

  Iako je napravljen izvestan pomak u prethodne dve godine, u srpskoj privredi je i dalje prisutno dosta velikih problema, koji muče i velike i male privrednike, kaže za BIZLife predsednik Kluba “Privrednik” Zoran Drakulić.

  Drakulić je učestvovao na panelu u okviru prolećnog Vivaldi foruma na kom su, kako je rekao, locirani ti glavni problemi i ono što bi trebalo uraditi u budućnosti da bi se povećale investicije u Srbiji, bez kojih nema rasta društvenog proizvoda.
  MSMpanelDrakulic

  Da bi se osetio nekakav boljitak, prema njegovim rečima, nivo ukupnih investicija trebalo bi da bude najmanje 4 milijarde evra godišnje, a rast mora biti preko 5 posto.

  Budućnost razvoja Srbije su i mala i srednja preduzeća, koja bi trebalo obučiti u šta da ulažu, ali i omogućiti im i jeftine stimulacije, kaže Drakulić, osvrnuvši se na njegovu nedavnu izjavu da je “bolje uložiti 100 miliona evra u male i srednje firme nego baciti taj novac u RTB Bor koji mora biti profitabilan“.

  Drakulić, takođe, smatra da srpska dijaspora nije dovoljno uključena u privredne aktivnosti u Srbiji.

  Ističući da je dijaspora najveći partner jer godišnje u Srbiju “upumpa” oko četiri milijarde evra, Drakulić kaže da je želja srpskih privrednika da se formira jedan fond u koji bi oni uložili novac i tražili partnere u dijaspori da investiraju zajedno u određene projekte.

  “Mislim da bi njima bilo lakše da ulažu svoj novac, ako znaju da su u to uključeni najbolji privrednici iz Srbije”, jasan je Drakulić.

  [preporucene_vesti ids=”262109, 262005, 262099″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: N1 screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE